Curtea de Conturi: Prejudiciu de 8 milioane de lei la CJ Brașov și de 400.000 la Primărie

Data publicării:
1264946 10151715590958043 2041722042 o

La Consiliul Județean Brașov și instituțiile din subordine, Curtea de Conturi a stabilit un prejudiciu de aproape 8 milioane de lei și abateri financiar contabile de 16 milioane de lei.

Inspectorii Curții consideră că funcționarii Consiliului Judetean nu au înregistrat în evidenţa contabilă

terenurile expropriate în anul 2012, pentru construirea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, pentru care au fost efectuate plăţi cu titlu de despăgubire.

Acordarea sporului de dispozitiv pentru o parte a angajaților, plata abonamentelor de parcare pentru autoturismele personale ale consilierilor județeni sau acceptarea la plată a unor lucrări în care ajustarea preţului s-a efectuat fără respectarea clauzelor contractuale şi a prevederilor legale.

Și la Primăria Brașov și instituțiile subordonate Curtea de Conturi a menționat nereguli în raport. Aici, abaterile financiar-contabile au fost în valoare de 55 de milioane de lei, iar prejudiciul de 400.000 de lei.

Neregulile au vizat raportările contabile de la Serviciul Public de Administrare Creşe, Căminul pentru Persoane Vârstnice, Centrul pentru Persoane fără Adăpost și la două licee. Inspectorii reproșează funcționarilor care gestionează bugetul local că nu au înregistrat corect în evidențele contabile mai multe active fixe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri