Dan Șova reacționează după acuzația că a sărit peste rând la permise

Data actualizării: Data publicării:
dan sova fb

Fostul parlamentar Dan Şova spune că nu a fost favorizat săptămâna trecută, atunci când şi-a preschimbat permisul de conducere. Pur și simplu a nimerit la un ghişeu la care nu era coadă, a explicat politicianul.

 

„În ziua în care am fost acolo, am intrat pe uşa principală şi m-am dus la un ghişeu la care nu se afla nici măcar o persoană, un ghişeu gol. Cel care a scris - şi a scris... nu ştiu cine a scris - solicitaţi-i o poză cu o persoană la coadă în faţa căreia m-am băgat”, a spus Dan Șova.

Pare să fie contrazis însă de conducerea Direcţiei Permise, care, imediat după ce au apărut imagini cu fostul ministru în sediul instituţiei, a declanşat o anchetă internă. Doi lucrători ai serviciului de permise şi înmatriculări Ilfov sunt cercetaţi disciplinar pentru că s-ar fi ocupat de dosarul fostului demnitar înaintea celor care aşteptau la rând la ghişeu.

Şefii instituţiei susţin că nu au ştiut despre presupusul favor şi condamnă gestul subalternilor.

Fostul deputat Dan Șova a fost acuzat săptămâna trecută de un deputat USR că a intrat „pe pile” să-și înnoiască permisul la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Este o zi normală de joi în care merg să-mi schimb permisul auto ce va expira în această lună. Pare destul de aerisit; semn bun îmi zic, după scandalul cu Tăriceanu, cei de la Poliție, au luat măsurile necesare pentru a fluidiza cererile. După ce plătesc taxa la un ghișeu unde sunt lipite zeci de foi printate pe un perete, iau un bon de ordine și mă așez la coadă. Aveam 5 persoane în față, 2 ghișee erau funcționale. Așadar un timp de așteptare foarte mic. Deodată surprind o scenă care îmi taie răsuflarea: un domn care presupun că e un angajat la DRCPIV îl bagă scurt în față pe cineva venit de curând. Încerc să îmi amintesc fața teribil de cunoscută a VIP-ului, apoi dintr-o dată mă luminez: Dan Șova, chiar el! La ieșirea lui din cabină nu apuc să-i fac o poză înainte să-și pună foarte rapid ochelarii de soare la ochi, omul e versat”, a scris deputatul USR Cornel Zainea pe Facebook.

În august 2016, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat în timp ce intra pe ușa din spate ca să-și înnoiască permisul de conducere. În urma anchetei prefectului Capitalei, doi angajați de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPRPCIV) Bucureşti au primit mustrare scrisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri