Drum de unică folosință

Data publicării:
drum 1

18 kilometri de drum judeţean care leagă localitatea Tioncu de Jos de Cluj-Napoca se parcurg... într o oră. Şi asta după ce şoseaua a fost reabilitată luna trecută. Şoferii au nevoie de multă atenţie dar şi de răbdare pentru a face slalom printre gropile uriaşe.

S-a făcut o pseudo-asfaltare, făcută seara la ora 18:00 până noaptea la 12:00 pe vreme umedă și drumul arată cum se vede”, spune un localnic.

Un alt localnic explică: „Nu s-a asfaltat, ci numai s-au umplut gropile cu ceva griblură, cu ceva material de ală cum a frezat asfaltul și ăla a doua zi a sărit tot afară”.

Până şi autorităţile sunt nemulţumite de calitatea lucrării şi au refuzat recepţia ei. Cu atât mai mult cu cât au plătit pentru reparaţii 50 de mii de lei.

Defecte majore în ceea ce privește plombările. La suprafețele reparate nu s-a făcut decuparea și asfaltul s-a turnat direct pe suprafața existentă, iar în unele zone asfaltul avea un centimetri deși prin caietul de sarcini stratul ar fi trebuit să aibă patru centimetri”, a declarat Cristian Bara, purtător de cuvânt RAADPP.

Constructorul a fost somat să repare șoseaua în zece zile. Termenul limită a expirat săptămâna trecută, dar pe drumul județean nu se vad nici utilajele și nici muncitorii.

Practic este vorba despre lucrări de remediere a diferitelor gropi și alte probleme apărute în asfalt. Nu se pune problema executări unor lucrări de asfaltare”, spune Alin Iuga, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj

Reprezentanții companiei care a executat lucrările de reabilitare nu au putut fi contactați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri