Episcopul vicar al Timişoarei dă explicații la DNA, acuzat că a cerut donații, sub amenințare

Data publicării:
1102donatii-48772

Slujitorul Domnului trebuie să spună dacă le-a cerut angajaților Mitropoliei Banatului să facă donații în contul bisericii pentru a nu fi concediați. 500 de lei ar fi fost suma solicitată de preot angajaţilor unui centru educaţional construit din fonduri europene şI coordonat de Mitropolie.

Ancheta DNA Timișoara, care vizează mai mulți preoți a pornit de la acuzațiile foștilor angajați ai unor centre educaționale destinate copiilor săraci și care erau coordonate de Arhiepiscopia Alba Iulia.

Acestea au fost inițiate prin intermediul unui proiect european, în care Arhiepiscopia Timișoara era parteneră. Foștii salariați susțin că asupra lor au fost făcute mai multe presiuni ca să vireze o parte din câștig în contul bisericii.

Inițial, banii au fost dați pe nume colective, pe chitanță, apoi nu a mai existat niciun act oficial. Practic, fiecare dintre cei 22 de angajați trebuia să doneze lunar 500 de lei, iar cine nu era de acord risca să fie concediat.

Până acum, în acest dosar au fost audiate 20 de persoane, iar dacă acuzațiile se vor dovedi fondate, preoții ar putea ajunge după gratii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri