Femeia din Iași operată pentru corectarea implanturilor a murit

Data publicării:
02022013 20anchete 20implant 20iasi-47302

Actualizare:Anchete la Iaşi în cazul femeii care a murit la o zi după ce a suferit o operaţie estetică. Poliţiştii au deschis deja un dosar penal. În paralel, Colegiul Medicilor va investiga modul în care s-a derulat intervenţia chirurgicală. Mai multe răspunsuri va oferi necropsia, care este programată pentru mâine.

Tânăra a făcut prima operaţie de mărire a sânilor în urmă cu patru ani. A rămas imediat însărcinată, contrar indicaţiilor medicului. Aşa s-a făcut că femeia a avut nevoie astfel de două operaţii pentru recorectarea formei sânilor.

După cea de-a doua intervenţie, tânăra a intrat în stop respirator. A fost diagnosticată cu edem cerebral, o acumulare excesivă de apă la nivelul creierului, şi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

„S-a reușit să se efectueze un examen computer tomograf care nu a arătat însă o cauză evidentă neurologică sau neurochirurgicală pentru starea în care se afla”, a declarat Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Medicii s-au luptat timp de 20 de ore să-i salveze viaţa, însă fără succes.

Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz.

„Am întocmit dosar penal pentru moarte suspectă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului”, a declarat Anca Vajaiac, purtător de cuvânt I.J.P. Iaşi.

O anchetă vor face şi reprezentanţii Colegiului Medicilor. Ei vor să afle dacă medicul care a operat-o pe tânără a respectat procedurile.

„Dacă se constată abateri, în funcție de gravitatea greșelii, a abaterii, comisia de disciplină va dispune o sancțiune care poate merge de la simpla mustrare până la excluderea din Colegiul Medicilor”, a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiul Medicilor.

______________________

Tânăra a făcut prima operaţie de mărire a sânilor în urmă cu patru ani. A rămas imediat însărcinată, contrar indicaţiilor medicului. Femeia a avut nevoie astfel de două operaţii pentru recorectarea formei sânilor, ultima dintre ele, în urmă cu două zile. Nu au fost probleme, spunea medicul care a operat-o, însă, la câteva ore de la intervenţie, femeii i s-a făcut rău.

„Totul a decurs normal şi în timpul operaţiei şi după operaţie, dar a survenit un accident, să spunem, în care a apărut o stare de convulsii”, declara Lucian Popa, chirurg plastician.

În scurt timp, femeia a intrat în stop respirator. A fost diagnosticată cu edem cerebral, o acumulare excesivă de apă la nivelul creierului, şi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Sâmbătă dimineaţă, femeia - care are șase copii - a murit.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor anchetează cazul şi vor să afle dacă este vorba de malpraxis.

„Etiologia stopului respirator este multiplă şi trebuie să vedem dacă există legătură de cauzalitate între intervenţia chirurgicală şi stop sau nu sunt altceva decât coincidenţe”, a declarat Vasile Astărăstoae, preşedinte Colegiul Medicilor.

Esteticienii spun că orice operaţie implică riscuri, iar medicul trebuie să-şi cunoască foarte bine pacientul înainte de a folosi bisturiul.

Potrivit Societăţii Internaţionale de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, anual aproape 9.000 de femei apelează la chirurgi pentru mărirea sânilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri