Hotelurile-fantomă din Olimp. Şapte hoteluri abandonate în staţiune

Data publicării:
hotel olimp

Au fost cândva sufletul staţiunii Olimp! Trei hoteluri - Oltenia, Maramureş şi Banat- în care românii se cazau în timpul comunismului doar dacă aveau relaţii sus-puse. De ani de zile însă luminile s-au stins. Hotelurile au fost preluate de oameni de afaceri sau de instituţii ale statului care le-au abandonat. Autorităţile locale îi amendează din când în când pe proprietari cu 2.500 de lei.

Hotelul Oltenia a fost construit în anii de aur ai comunismului. Până în 2002, a fost al statului. A fost privatizat şi a ajuns la Gheorghe Bosânceanu, un cunoscut om de afaceri constănţean, care l-a lăsat de izbelişte. Este doar o fantomă a hotelului căutat cândva de mii de turişti. Omul de afaceri nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia.

Şi nu e singurul hotel abandonat.

În Olimp sunt acum 7 hoteluri mari care zac în paragină. Un bun exemplu este un hotel de 13 etaje care din 2012 stă cu lacătul pe uşă.

Uşa masivă de fier a hotelulului Maramureş este blocată cu bolovani, pentru a împiedica oamenii stăzii să se cazeze gratuit aici. În 2015, hotelul a trecut prin hotărâre de guvern, în custodia SRI, instituţie care mai deţine şi alte unităţi de cazare pe litoral şi de la care, nu am primit până acum niciun răspuns legat de investiţiile făcute în acestea.

Aceeaşi staţiune, alt hotel părăsit. Hotelul Banat aparţine fraţilor Micula. Oficial, afaceriştii din Oradea mai deţin 11 hoteluri pe litoral, o parte din ele falimentare şi care înregistrează pierderi an de an. Nici aceştia nu au fost de găsit, pentru un punct de vedere.

Situată chiar lângă plaja din Olimp, o piscină a unui important hotel din zonă este acum un adevărat focar de infecţie, cu apă mizerabilă, multe gunoaie şi broaşte.

Situaţia dezastruoasă din Olimp este deplânsă şi de autorităţiile locale, care susţin că nu pot lua măsuri radicale pentru a salva hotelurile. Au dat câteva amenzi simbolice.

Dragoş Angelescu, viceprimarul municipiului Mangalia: „S-au învârtit în jurul sumelor de 2.500, 5.000 de lei, care au venit în mai multe rânduri către cei care nu au procedat la respectarea obligaţiilor.”

Anual, la Olimp ajung în jur de 15.000 de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri