Flăcările s-au reaprins la Judecătoria Cornetu la o oră după ce pompierii anunțau stingerea focului. Dosar penal după ce arhiva a ars

Data actualizării: Data publicării:
incendiu-cornetu-capturadigi

Un incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni în clădirea în care se află centrul cultural și judecătoria din Cornetu, în județul Ilfov. Un număr impresionant de pompieri au luptat peste cinci ore cu flăcările. Poliția Ilfov a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. După ce pompierii au anunțat în jurul prânzului că au stins focul, după mai bine de o oră s-au întors la fața locului deoarece flăcările s-au reaprins.

ACTUALIZARE 14.00 Misiunea pompierilor a fost reluată la Cornetu, acolo unde noaptea trecută a izbucnit un incendiu de amploare. Flăcările care au mistuit arhiva judecătoriei s-au reaprins, la nici o oră și jumătate de când pompierii au anunțat că incendiul a fost lichidat.

Salvatorii au revenit la fața locului și au găsit mai multe focare.

ACTUALIZARE 13.00 Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, în jurul orei 11:54 incendiul a fost stins.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă în legătură cu acest incendiu. IPJ Ilfov a fost sesizat în jurul orei 2:00 cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu în comuna Cornetu, la nivelul acoperişului unei instituţii.

ACTUALIZARE 12.20 Accesul publicului în sediul Judecătoriei Cornetu din judeţul Ilfov a fost restricţionat în urma incendiului care a cuprins imobilul în care funcţionează instanţa.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că au fost ”luate măsuri pentru relocarea şedinţelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov”.

Focul a izbucnit într-o zonă unde se aflau arhiva cu dosare soluţionate şi birouri de grefieri.

”Incendiul a început în timp ce instanţa era închisă şi nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, în sensul în care este afectată folosinţa sediului Judecătoriei Cornetu, inclusiv sălile de judecată. (...) La acest moment accesul în sediul Judecătoriei Cornetu nu este permis, fiind luate măsuri pentru relocarea şedinţelor de judecată, în principiu, în sediul Tribunalului Ilfov”, informează CSM.

Știrea inițială:

Flăcările au izbucnit la mansardă și s-au întins pe 1.500 de metri pătrați, într-un imobil plin cu hârtii: dosarele proceselor judecate acolo.

Pompierii au intervenit cu 14 autospeciale, susținute de 4 cisterne cu apă. Au mai fost trimise și 3 echipaje pentru intervenție și salvare la înălțime.

Au ajuns la locul incendiului și echipajele de descarcerare și de ambulanță, dar nu a fost nevoie de intervenția lor. După ce pericolul va fi complet îndepărtat, o anchetă va stabili de la ce au pornit flăcările.

În jurul orei 05,00 incendiul a fost localizat, în continuare lucrându-se la decopertare şi lichidare.

Nu au fost înregistrate victime în urma incendiului.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri