MAI vrea ca secţiile de votare să fie supravegheate video

Data publicării:
numarat buletine vot captura

Toate activităţile din secţiile de votare, după închiderea urnelor, urmează să fie filmate, prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne. Sarcina realizării înregistrărilor revine operatorului de calculator din fiecare secţie de votare. Terminalele informatice necesare înregistrării video-audio sunt asigurate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, potrivit proiectului.

numarat buletine vot captura

 

„Operatorul de calculator al biroului electoral al secţiei de vot asigură înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării şi până la părăsirea localului secţiei de vot de către membrii biroului electoral al secţiei de votare”, scrie în proiectul de hotărâre de guvern. Operatorului i se interzice să realizeze duplicate ori să permită accesul altor persoane la înregistrare. Dispoziţiile se aplică şi pentru procedurile de numărare a voturilor prin corespondenţă. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) este cel care asigură dotarea tehnică şi, apoi preia înregistrările. Fişierele se păstrează trei luni de la data publicării rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va putea pune la dispoziţia organismelor electorale, pentru soluţionarea contestaţiilor, copii ale înregistrării, scrie News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri