METEO. O nouă avertizare Cod Galben de ninsori şi polei, până mâine la ora 11.00

Data publicării:
9122012 20meteo-37662

Actualizare 13.00.Astfel, în cursul nopţii de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 de litri pe metrul pătrat.

Va ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei.

Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea.

Anterior, meteorologii emiseseră o avertizare Cod galben pentru toată țara, reprezentând o continuare a codului galben care a intrat in vigoare ieri, la ora 17.00, și care viza centrul și nordul țării.

Potrivit acestei atenţionări, duminică vor fi precipitaţii în toate regiunile, sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi Oltenia şi ploi în Muntenia şi Dobrogea.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25 - 30 l/mp în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în Moldova, potrivit meteoromania.ro.

Îndeosebi în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări, iar în Crişana, Banat şi la munte va viscoli ninsoarea.

În Dobrogea, dar şi în sudul Olteniei şi al Munteniei, inclusiv în Municipiul Bucureşti, precipitaţiile vor fi sub formã de ploaie.

Avertizarea de cod galben este valabilă până la ora 20.00.

În zilele următoare, atât precipitațiile, cât și temperaturile, vor scădea, iar în București ar putea să apară primii fulgi de zăpadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri