Mitropolitul Ardealului, despre înghesuiala de Bobotează: E bine să avem râvnă, dar nici chiar așa

Data publicării:
STICLE BOBOTEAZA 20-1

 

Mitropolitul și-a terminat slujba cu un apel către cei 1.500 de credincioși prezenți la slujba în aer liber: „Nu vă înghesuiți! Avem 12.000 de litri de apă sfințită! Nu veți rămâne fără!”

Cei câțiva jandarmi prezenți în jurul preoților și butoaielor cu apă sfințită au făcut față cu greu mulțimii care a dorit să ia Agheasmă Mare.

Întrebat de jurnaliști de ce credincioșii nu au răbdare, deși li se comunică, în fiecare an, că este apă sfințită pentru toți, Mitropolitul Ardealului a declarat: „Este o lucrare pe care nu o putem noi stăpâni. Există și o râvnă, dar mai există și o grabă a noastră. Parcă ne grăbim prea mult și prea repede. E bine să avem râvnă, pentru că împărăția cerului, spune Scriptura, se ia cu năvală, dar nu chiar așa.”

Mitropolitul Laurențiu Streza le-a spus oamenilor să se liniștească, astfel că cele câteva sute de enoriași din acea parte a pieței și-au așteptat rândul, însă ceilalți au ascultat cu greu de îndemnurile preoților, care au făcut apel la calm și răbdare, de la microfonul amplasat pe o scenă.

„Avem apă sfințită, 12.000 de litri. Dar dacă le-am făcut o rânduială, vor toți să ia deodată, dar nu se poate va trebui să ia fiecare pe rând. Transmitem tuturor un an nou nou binecuvântat, cu mai multă răbdare, cu mai multă smerenie, dar și cu râvnă față de Dumnezeu și față de aproapele nostru. La mulți ani!”, a mai spus Mitropolitul Ardealului.

În Piața Mare, preoții le-au dat credincioșilor 10.000 de sticle de jumătate de litru de Agheasmă Mare. Cei mai mulți oameni au venit cu sticle de doi litri pentru a le umple cu apă sfințită din cele șapte butoaie de lemn puse în centrul orașului.

Din Agheasma Mare este bine să se guste, înainte de masă, timp de 40 de zile, începând cu Boboteaza și de fiecare dată când postim, potrivit ÎPS Laurențiu Streza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri