Noi acuzaţii de abuzuri şi ilegalităţi. Un director din CNADNR cere controale: „Dovezile sunt acolo”

Data publicării:
stefan scorus cnadnr digi24 august 2015

Poate domnul ministru prin Corpul de control sau primul ministru prin Corpul său de control să dispună o anchetă şi la CNADNR. Acolo sunt lucruri mult mai grave decât ceea ce spun colegii mei, iar dovezile sunt acolo. Nu trebuie decât să vină un corp de control, un organ de cercetare abilitat”, spune Ştefan Scoruş, fost director în cadrul CNADNR.

Simplu angajat acum, Ştefan Scoruş spune că se încearcă înlăturarea lui abuzivă din companie. În urma reorganizării Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, direcţia de monitorizare a proiectelor cu finanţare europeană, condusă până de curând de acesta, a fost desfiinţată. Lui i s-ar fi propus un alt post, pe care l-a refuzat.

Deoarece nu vreau să accept noua funcţie, mă supun la fel de fel de umilinţe, mi-au luat biroul, m-au ţinut pe holuri, nu au vrut să-mi dea salariul, mi l-au dat parţial. Eu cred că vor să mă forţeze să plec din companie şi eu fac parte din gaşca celor incomozi şi deci şi eu trebuie să fiu eliminat”, acuză Ștefan Scoruș.

Din companie a fost informat că i s-a plătit concediul de odihnă şi că pentru perioada rămasă neacoperită nu s-au primit documente din care să reiasă că ar fi fost la muncă.

Cât a fost şef al direcţiei de monitorizare a proiectelor cu fonduri europene, Ştefan Scoruş a încasat între 12 şi 15.000 se lei pe lună, potrivit declaraţiilor de avere.

Ştefan Scoruş nu este primul care vorbeşte despre neregulile din Compania de Drumuri. Alin Goga, director adjunct de investiţii în cadrul direcţiei regionale de la Craiova, a fost suspendat din funcţie şi este cercetat disciplinar pentru că a vorbit în presă despre neregulile şi corupţia din companie.

Sunt oameni care au fost consultanţi, să spunem, la un constructor italian, iar acuma acel consultant e consilier al directorului general. Și aceiași constructori vin tot la același fost consultant care între timp este consilier al directorului general și pe care nu are nimeni curaj să-l oprească, pentru că pupilul lui este directorul general adjunct economic din companie. E o încrengătură”, a declarat Alin Goga, director suspendat în cadrul DRDP Craiova, la „Jurnalul de seară”.

Şefii de la Drumuri spun că Alin Goga şi-ar fi încălcat prevederile din fişa postului.  

Şefii Companiei de Drumuri spun că în urma procesului de reorganizare a instituţiei, prin care fost desfiinţată direcţia condusă de Ştefan Scoruş, acestuia i-au fost oferite tot posturi de conducere, dar plătite ceva mai puţin. În zilele următoare se va decide dacă fostul şef de direcţie va rămâne sau nu angajat al CNADNR.  

Citiți și

Director suspendat din CNADNR, la Digi24, despre recepția lucrărilor: „Sunt oameni subțiri și nu coboară din mașină să-și murdărească pantofii”

Anchetă penală la Drumuri și Poduri Craiova. Un angajat a reclamat că mii de firme nu au plătit taxele de drum

Încă 40 de kilometri de autostradă, în 2015

EXCLUSIV. Sibiu-Orăştie, autostrada greșelilor în lanț

Un fost ministru al Transporturilor cere oprirea traficului pe autostrada Sibiu-Orăștie: „Ne aflăm în fața unui risc iminent”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri