Noi detalii în cazul dublei crime din Brașov. Femeia și-ar fi sunat soțul cu puțin timp înainte ca ea și fiica ei să fie găsite moarte

Data actualizării: Data publicării:
banda politia nu treceti
Medicii legiști spun că tânăra a fost strangulată, iar mama ei, carbonizată. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Femeia găsită moartă alături de fiica sa, într-o locuinţă din comuna braşoveană Hoghiz, şi-a sunat soţul aflat în alt judeţ, cu puţin timp înainte de momentul în care se presupune că a murit, bărbatul declarând anchetatorilor că în urma discuţiei cu ea a avut sentimentul că acasă se întâmplase „ceva rău”, potrivit News.ro.

Necropsiile făcute în acest caz arată că fiica în vârstă de 24 de ani a murit strangulată, înaintea mamei, în timp ce femeia de 45 de ani a murit carbonizată, lângă ea fiind găsit un recipient ars, în care cel mai probabil a fost combustibil.

Procurorii care anchetează crima produsă vineri, într-o casă din localitatea Hoghiz, l-au audiat pe soţul femeii de 45 de ani care a fost găsită moartă împreună cu fiica sa de 24 de ani.

„Din audieri s-a stabilit că evenimentul s-a produs când soţul femeii, respectiv tatăl celeilalte victime, se afla în cursă pe raza jud. Prahova. Acesta ar fi avut o ultimă discuţie telefonică cu soţia sa în jurul orei 16.00 care i-ar fi trezit suspiciuni că la domiciliu se întâmplase ceva rău. Imediat după aceea a apelat-o pe fiica sa, care nu i-a răspuns, lucru care l-a determinat să apeleze la martorii care au descoperit cadavrul soţiei şi apoi au alertat poliţia”, se arată într-un comunicat dat publicităţii luni de Parchetul de pe lângă Tribunaul Braşov, care anchetează acest caz.

Medicii legiști spun că tânăra a fost strangulată, iar mama ei, carbonizată

Între timp, medicii legişti au realizat necropsia în cazul celor două. Aceştia au stabilit că fiica de 24 de ani a murit în după-amiaza zilei de 15 decembrie, în intervalul orar 14.00-16.00, „în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, consecinţa unei asfixii mecanice prin strangulare, cu un corp dur alungit, de către o altă persoană”.

Examenul medico-legal a arătat că moartea femeii de 45 de ani a survenit în aceeaşi zi, în jurul orelor 15.00-17.00, în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, „consecinţa unor arsuri de căi respiratorii superioare, ca urmare a unor arsuri prin flacără”.

„La autopsie s-au constatat arsuri prin flacără pe întreaga suprafaţă corporală (carbonizare parţială). Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat că lângă mamă, care prezenta arsuri mai ales în partea superioară a corpului, se afla un recipient de plastic (pet de 5 litri) carbonizat, în care anterior s-ar fi aflat combustibil şi care avea dopul desfăcut, precum şi o cutie de chibrit”, precizează procurorii.

Femeia de 45 de ani a fost găsită moartă, vineri, în curtea casei din Hoghiz, de către un vecin care avea cheie şi de către o rudă, care au fost alertaţi de către soţul femeii. Fiica a fost găsită decedată în casă, de către poliţiştii ajunşi la faţa locului.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri