O nouă zi de proteste în Piaţa Victoriei și la Palatul Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
protest Piata Victoriei 200217

Protestele din Capitală și din țară au continuat și luni seară, manifestanții de la Piața Victoriei cerând în continuare demisia Guvernului, în timp ce câteva zeci de oameni au protestat la Palatul Cotroceni față de președintele Klaus Iohannis.

protest Piata Victoriei 200217
Foto: Adrian-Alexandru Neculcea
  • Aproximativ 150 de demonstranți au venit în fața Guvernului să ceară demisia premierului Sorin Grindeanu și a echipei sale. Este a 21-a zi de proteste antiguvernamentale. În Piața Victoriei s-a strigat "Hoții!" și "Demisia!" și pe pancarte demonstranții au scris "Hoția e letală, sărăcia și mai letală", "Singura soluție, propria evoluție" sau "În democrație hoții stau la pușcărie".
  • Lângă Palatul Cotroceni au venit în jur de 80 de persoane care au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis, au purtat pancarte cu mesaje adresate șefului statului și au fluturat steaguri tricolore. Aici a fost a 16-a zi de proteste, protestatarii fiind supravegheați de forțe ale Jandarmeriei și Poliției.
  • La Oradea, 20 de persoane, purtând banderole cu mesajul „#Rezist”, elefănței simbolici și drapele, s-au adunat în Piața Unirii pentru a protesta împotriva Guvernului.

„Mesajul nostru este o 'ordonanță de urgență' a celor de aici, care spune așa: Plecați, urgent! Cei care venim aici, în stradă, reprezentăm corpul sănătos, curat, cinstit și civic al orașului. Atâția câți mai sunt. În Oradea și în țară. De aceea și vin. Mă simt o parte din corpul sănătos și curat al acestui oraș”, a declarat Gheorghe Tileagă, unul dintre manifestanți. 

Marinela Pârvulescu, o doamnă cu o umbrelă împotriva lapoviței reci, a mărturisit că așteaptă de 27 de ani să vadă o Românie „cinstită, frumoasă și bogată”, dar că a fost înșelată în așteptări și se simte extrem de nemulțumită din cauza aceasta.

„Guvernanții aș vrea să asculte mesajul celor ieșiți în stradă și să știe că pe mine, personal, nu mă manipulează nimeni, ci mă îndeamnă doar propria mea conștiință”, a declarat ea pentru Agerpres.

Valentin Bodea, un alt orădean ieșit seară de seară în piață, a transmis mesajul: „Nu cedăm, luptăm, continuăm! Până când ne vom împlini scopul pentru care protestăm”.

Nemulțumiți de politicieni și guvernanți, manifestanții au scandat în mod repetat „Demisia!”, „Hoții!”, „PSD, ciuma roșie!”, dar au și au cântat: „Fie vreme bună / Fie vreme rea / Noi cu toții strigăm / Jos corupția!” și „Suntem români și ne vom apăra / Pământul, țara și justiția / Ale, ale, ale, ale / Ești o rușine, PSD!”.

  • Aproximativ 50 de persoane au continuat protestele în Cluj-Napoca, cerând demisia Guvernului și scandând lozinci împotriva liderilor partidelor care au câștigat alegerile din decembrie 2016.

Oamenii s-au adunat în jurul orei 19,30 în Piața Unirii, din centrul municipiului Cluj-Napoca, unde au stat până când numărul lor a mai crescut, iar în jurul orei 20,00 au pornit în marș pe străzile din perimetrul zonei centrale.

Protestatarii au adus cu ei câteva steaguri pe care le-au fluturat în mers, pancarte cu mesaje împotriva liderilor PSD și ALDE și au scandat „Demisia!”, „O dorință sinceră, România liberă!” și alte lozinci îndreptate împotriva Guvernului.

În jurul orei 21:00, manifestanții s-au întors în Piața Unirii, scandând că vor reveni „zi de zi”, iar protestul s-a încheiat. Manifestația a fost una pașnică, coloana de protestatari fiind însoțită pe tot parcursul drumului de reprezentanți ai forțelor de ordine.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri