Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la circa 3 milioane de euro

Data publicării:
Mașină de poliție.
Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la circa 3 milioane de euro.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare, luni, 13 mandate de percheziţie în Bucureşti şi Ilfov, la locuinţele persoanelor bănuite, la sediile/punctele de lucru ale societăţilor comerciale implicate şi la un cabinet de avocatură, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi bancrută frauduloasă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), se vor pune în aplicare şapte mandate de aducere, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor care se impun.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 - 2019, mai multe societăţi controlate de către un grup de persoane ar fi creat un circuit evazionist, constând în evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a unor operaţiuni fictive, prin care ar fi fost diminuat TVA-ul şi impozitul pe profit datorat, în scopul sustragerii de la declararea şi plata acestor obligaţii fiscale”, informează un comunicat al IGPR transmis, luni, Agerpres.

De asemenea, ar fi fost întocmite contracte de împrumut societate/angajamente de plată antedatate care ar fi fost false, documente care ar fi fost folosite de către persoanele bănuite pentru înscrierea la masa credală a unor creditori fictivi, în scopul obţinerii de către aceştia a unor avantaje pecuniare ilicite, în dauna creditorilor bugetari.

Potrivit anchetatorilor, ar fi fost efectuate înscrieri fictive la masa credală în valoare de 14.505.991 de lei (aproximativ 3 milioane de euro).

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR, luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri