Peste 1.000 de români au murit în accidente rutiere în primele 8 luni ale anului

Data publicării:
echipe de interventie la locul unui accident grav
Peste 1.000 de români au murit în accidente rutiere în primele 8 luni ale anului. Foto cu caracter ilustrativ

Val de accidente în acest an pe șoselele din România. Peste o mie de oameni au murit în primele opt luni ale acestui an, iar indisciplina pietonilor este principala cauză a accidentelor grave. Pe locul doi se regăsește viteza excesivă.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Datele au fost făcute publice de Poliția Română, iar această statistică arată că în primele 8 luni ale acestui an, în țara noastră au avut loc aproape 3.000 de accidente grave și foarte grave.

În acest interval, 1.006 persoane au murit după ce au fost implicate în accidente rutiere, și peste 2.300 de persoane au fost grav rănite.

Cei din Poliție spun că cele mai multe evenimente rutiere s-au produs din cauza indisciplinei pietonilor – 515 accidente, iar la mică distanță, pe locul doi în topul cauzelor pentru care au avut loc accidente, este viteza 497 de accidente.

Aceste cifre, spun autoritățile, ne duc în continuare în topul negativ al țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente și cei mai mulți morți pe șosele, pe cap de locuitor. Asta, după ce Guvernul a adoptat anul trecut o strategie privind siguranța rutieră, valabilă până în 2030, an până la care Executivul vrea să reducă cu 50% numărul persoanelor decedate sau rănite în accidente rutiere.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri