Poliția Română: 1.500 de șoferi băuți și 40 drogați, prinși într-o săptămână

Data publicării:
politist cu masca
Foto: Facebook / Politia Romana

Aproape 1.500 de șoferi au fost găsiți la volan băuți, iar 40 drogați, în cadrul unei acțiuni desfășurate de Poliția Română, timp de o săptămână, concomitent cu autoritățile altor state membre ale Uniunii Europene, potrivit Mediafax.

Potrivit IGPR, acțiunea de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive s-a desfășurat în toate statele membre ale UE.

Poliţiştii rutieri au făcut 61.370 de testări pentru stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat ori a consumului de substanțe psihoactive.

Astfel, 1.480 de șoferi au fost prinși că au condus sub influența alcoolului, iar alți 39 sub influența substanțelor psihoactive.

IGPR dă ca exemple un bărbat depistat în trafic în Brașov, cu o concentrație de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, care a fost reținut pentru 24 de ore, un altul, tot din Brașoc, care a condus având o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără să dețină permis de conducere, și alți trei șoferi din Mureș, care au condus drogați.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri