Președintele Klaus Iohannis participă la "Marșul solidarității" organizat mâine la Paris

Data publicării:
Iohannis-je-suis-charlie

Actualizare  14.10. Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj înaintea participării la „Marșul solidarității” organizat mâine la Paris în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franței.

Așa cum am anunțat, voi participa la marşul de solidaritate organizat duminică la Paris după atacul care a vizat revista "Charlie Hebdo". Invitația a fost lansată de președintele francez François Hollande.
În fața atacurilor barbare care au avut loc în Franța, Europa și întreaga lume liberă își arată unitatea și solidaritatea. Gândurile și inimile noastre au fost alături de cetățenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezența alături de ceilalți șefi de stat și de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinței de implicare a României în lupta împotriva terorismului și a extremismului de orice fel.
Prin participarea la acest marș împotriva urii și a violenței condamnăm nu doar atacurile asupra redacției săptămânalului "Charlie Hebdo", ci și antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris.” se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul președinției. 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa duminică, 11 ianuarie a.c., la „Marșul solidarității” organizat la Paris în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franței. se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul președinției.

La capătul celor mai tensionate trei zile din istoria recentă din Hexagon, cel mai important lider al lumii a afirmat că Franţa a dat o dovadă a demnităţii umane şi a spiritului libertăţii.

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite: Vreau ca francezii să ştie că Statele Unite sunt alături de ei astăzi, sunt alături de ei mâine, gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de familiile celor implicaţi. Plângem împreună cu voi, luptăm alături de voi pentru a ne păstra valorile pe care le împărtăşim. Luptăm pentru libertatea, speranţa şi demnitatea tuturor fiinţelor şi exact asta reprezintă Parisul pentru lumea întreagă. Iar acest spirit va dăinui.

Cunoscut drept orașul luminilor, Parisul se va transforma mâine în capitala Solidarității. Zeci de mii de oameni, printre care cei mai importanţi lideri ai Europei, vor mărşălui pe străzi pentru a susţine libertatea de exprimare. La manifestare vor fi prezenţi cancelarul german Angela Merkel, premierul Marii Britanii, David Cameron, premierul spaniol Mariano Rajoy, premierul Italiei, Mateo Renzi şi omologii lor din Polonia, Suedia, Danemarca şi Norvegia. De la mitingul solidarităţii nu vor lipsi președintele Consiliului European, Donald Tusk, șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar şi liderul diplomaţiei europene, Ferica Mogherini. Un mesaj de solidaritate a venit şi din partea grupării Anonymous. Cei mai cunoscuţi hackeri din lume spun că vor lansa atacuri cibernetice asupra site-urilor grupărilor fundamentaliste islamice.

reprezentant Anonymous: Organizațiile Anonymous de pe toată planeta au decis să vă declare război, vouă, teoriștilor! Vă vom urmări până la ultimul și vă vom distruge pentru că v-ați permis să ucideți oameni nevinovați. Vă vom urmări toată activitatea pe internet.

În Place de la République, mii de oameni continuă să aprindă candele şi lumânări şi să aducă un omagiu celor 17 francezi care au murit nevinovaţi. La fel se întâmplă la reprezentanţele statului francez din lumea întreagă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri