Primăria Bucureşti: La Şcoala 141 am reabilitat doar sala de sport

Data publicării:
firea cu ochelari_fb

Primăria Capitalei transmite că nu a desfăşurat lucrări de reabilitare a corpului de clădire în care funcţionează Şcoala Gimnazială nr. 141 din Sectorul 5 al cărei tavan din rigips de la ultimul etaj s-a prăbuşit joi. Municipalitatea precizează că a finanţat doar construirea şi reabilitarea sălii de sport a acesteia, iar unitatea de învăţământ se află în administrarea Consiliului Local sector 5.

Imagini din momentul prăbuşirii tavanului

„Şcoala Gimnazială nr. 141, situată în Strada Amurgului nr. 35, Sectorul 5, se află în administrarea Consiliului Local sector 5, Primăria Capitalei, prin Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Educaţionale în Bucureşti, reabilitând DOAR Sala de sport - construcţie nouă, conform autorizaţiei nr. 145-A/12.03.2009. Subliniem astfel că PMB nu a desfăşurat nici un fel de lucrare de reabilitare a corpului de clădire în care funcţionează unitatea de învăţământ în cauză”, spune Primăria Capitalei.

Reprezentanţii PMB amintesc că în bugetul pe 2017 al municipalităţii au fost alocaţi de 6.552.000 pentru studiile de fezabilitate a 16 grădiniţe noi, 10 after school, o sală de sport, precum şi extinderi în 15 şcoli.

Programul „Reabilitarea infrastructurii educationale in Bucuresti - proiect finantat de Banca Europeana de Investitii (BEI)”, a cuprins patru gădiniţe, 64 de şcoli generale, 15 licee, 18 şoli speciale, potrivit PMB. Prin acest program s-au mai construit şi reabilitat 54 de săli de sport.

Tavanul din rigips de la ultimul etaj al Şcolii 141 din Rahova s-a prăbuşit, joi dimineaţa, pe holul de la etajul al doilea al clădirii, copiii nefiind la cursuri întrucât este "Săptămâna altfel", aşa că nimeni nu a fost rănit. Elevii acestei şcoli vor fi mutaţi temporar, începând de luni şi până la sfârşitul semestrului, la Şcoala 127, a anunţat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri