Video&Foto Provocări la Băile Tușnad înainte de discursul lui Orban. „Frăția Ortodoxă” a venit cu steaguri tricolore. A fost oprită de jandarmi

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-07-22 104200
Foto: captură video

Tensiune la Băile Tușnad. După ce organizatorii nu au permis accesul membrilor Asociaţiei „Frăţiei Ortodoxe” la discursul lui Viktor Orban, pe motiv că prezența lor nu va fi pașnică. Membrii organizației au venit la eveniment și încearcă să forțeze intrarea. Premierul maghiar susține tradiționalul discurs în fața a 1.000 de invitați. Anul trecut a iscat controverse uriașe după ce a avut un discurs rasist.

Robert Kiss, jurnalist Digi24.ro: Jandarmii au format un culoar pentru a încerca să lase liber accesul mașinilor pe lângă cei care au venit cu steaguri tricolore. Este un grup de aproximativ 40-50 de oameni. Drumul era blocat de aceștia, drum pe care ar trebui să ajungă premierul maghiar Viktor Orban.

Aceştia nu au primit brăţările de acces, deşi susţin că s-au înregistrat pe site-ul evenimentului, aşa cum au cerut organizatorii, şi sunt izolaţi de jandarmi, în apropierea intrării principale în tabără. 

Comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, colonelul Dan Iamandi, încearcă să-i convingă să renunţe la ideea de a merge la locul în care Orban Viktor îşi va ţine discursul, conform Agerpres. 

Preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu, şi cel al Asociaţiei „Frăţia Ortodoxă”, Dan Grăjdeanu, spun că acest lucru este un abuz şi o încălcare a drepturilor, în condiţiile în care sunt paşnici şi nu au deranjat evenimentul. 

Oamenii poartă drapele tricolore şi un banner pe care scrie „Un lucru este etern, Transilvania - pământ românesc”, pe care Mihai Tîrnoveanu l-a afişat şi la ediţia din 2022 a Universităţii Tusvanyos, în timpul discursului lui Orban Viktor.

La fel ca în fiecare an, premierul Ungariei, Viktor Orban, îşi susţine discursul la Universitatea de Vară Tusvanyos, pornind de la tema centrală a evenimentului, care în acest an este „Timpul păcii”, şi îi va avea alături pe preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Németh Zsolt, şi pe Tokes László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri