Proxeneți reținuți, apoi eliberați cu control judiciar. Racolau minore pe care le forțau să se prostitueze în țară și în străinătate

Data publicării:
minora sta jos si plange
Foto: GettyImages

Trei bărbaţi din Craiova sunt cercetaţi pentru proxenetism, după ce, timp de mai mulţi ani, prin metoda „loverboy”, au racolat minore din familii dezorganizate, pe care le-au constrâns să practice prostituţia într-un club din Craiova, dar şi în alte oraşe, precum şi în Italia, Franţa şi Elveţia.

Potrivit IPJ Dolj, aceştia au racolat mai multe minore vulnerabile, cu o situaţie materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, în scopul exploatării sexuale. Fetele au fost iniţial exploatate în ţară, în municipiile Craiova, Piteşti şi Timişoara, ulterior fiind transportate şi adăpostite în străinătate - Italia, Franţa şi Elveţia.

„La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au derulat o acţiune pe linia traficului de minori şi a traficului de persoane. Astfel, au fost puse în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Dolj, Gorj şi Argeş, în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. În fapt, trei bărbaţi, din municipiul Craiova, sunt bănuiţi că, în cursul anului 2012, ar fi constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Aceştia ar fi racolat mai multe persoane vătămate, în scopul exploatării sexuale, iniţial în ţară, în municipiile Craiova, Piteşti şi Timişoara, ulterior fiind transportate şi adăpostite în străinătate (Italia, Franţa şi Elveţia)”, informează IPJ Dolj într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în perioada martie 2015 - martie 2017, unul dintre cei trei bărbaţi, sub pretextul obţinerii unui contract de muncă, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei într-un club din municipiul Craiova.

„În cursul urmăririi penale, au fost identificate 6 persoane vătămate, majoritatea minore la data săvârşirii faptelor şi a fost documentată implicarea altor trei bărbaţi, din judeţele Gorj şi Argeş, în activităţile grupului. Membrii grupării, folosindu-se de metoda loverboy ar fi identificat persoane vulnerabile, cu o situaţie materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, pe care le-ar fi determinat, şi, ulterior, constrâns să practice prostituţia, iniţial în ţară şi apoi în străinătate, sumele de bani obţinute ajungând în totalitate la membrii grupului”, se mai spune în comunicat.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate trei telefoane mobile, 10.700 de euro şi mai multe documente. Cinci persoane au fost conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor.

Faţă de trei persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de 27 ianuarie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova şi al inspectoratelor de jandarmi judeţene Gorj şi Argeş.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri