Raed Arafat: Există pericolul să mai fie o explozie la o cisternă aflată la distanță

Data actualizării: Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat, șeful DSU. FOTO: Digi24

Șeful DSU Raed Arafat susține că există pericolul unei a treia explozii, la o cisternă aflată la distanță. Potrivit acestuia, sunt trei cisterne în total și mai este una cu risc de explozie. Riscul unei alte explozii este motivul pentru care zona a fost evacuată și a fost luată decizia "de a se îndepărta toată lumea la peste 700 de metri de zona în care este incendiul".

"Încă suntem în dinamică. Zona trebuie să fie evaluată , zona încă este periculoasă și, din cauza asta, am evacuat la distanță, pentru că există pericolul să mai fie încă o explozie la încă o cisternă care este la distanță.

Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri. Au fost scoși după ce am introdus roboții. Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă. S-a explicat populației, în zona imediat limitrofă a fost populația evacuată. Ca de obicei, a fost greu de controlat populația. Colegii de la poliție și jandarmerie au ajutat la îndepărtarea  populației, pentru că toată lumea voia să meargă în propria casă în zona incenediului și aest lucru a fost interzis.

La acest moment, colegii vor continua să încerce să controleze situația.

În ceea ce privește o explozie ulterioară, Arafat a spus că: „întotdeauna acest scenariu există. Orice incendiu când ai cisterne în zonă, există. Din cauza asta se răcesc, din cauza asta au fost aduși roboții, ca să poată cu apă să-i răcească. Nu întotdeauna se reușește. Aici, colegii de la pompieri știu”.

La a doua explozie eram chiar pe stradă și a fost în spatele meu", a spus șeful DSU.

În ceea ce privește victimele, Arafat a reiterat numărul acestora.

"Au fost 26 de pompieri, până la acest moment. Mai sunt încă 2-3 în cazul cărora vor veni rapoartele de la spitale. Unul singur intubat. După care au fost 7 când au ajuns echipajele SMURD și ale ambulanței, din care 3 intubați la fața locului și alții care au fost duși la spitale, intubați la spitale. Plus, un pacient care a făcut aici infarct și a fost resuscitat inițial de ambulanță și a intrat iar în stop cardiac, din păcate.

Infarctul nu a fost cauzat de incendiu, nu a fost pacient ars", a mai declarat Arafat.

Șeful DSU a precizat că, după lichidarea incendiului, fiecare echipă își va căuta colegii, deși, la acest moment, nu există persoane dispărute. Cu toate acestea, zona va fi căutată metru cu metru, pentru a nu fi ceva care să fi scăpat.

"După ce se lichidează incendiul, pompierii vor căuta toată zona. Mecanismul lor de a găsi colegii dispăruți presupune ca fiecare echipă să își caute colegii care au fost în zonă să vadă dacă toți sunt afară.

La acest moment, nu am fost anunțați de persoane care nu știm unde sunt. Se va evalua din nou la lichidarea incendiului.

Când zona va fi în siguranță, va fi căutată metru cu metru, ca să vadă dacă e ceva care a scăpat", a mai precizat șeful DSU.

Arafat a mai spus că: "Sunt trei cisterne, din ce spun colegii de la pompieri, mai este una cu risc de explozie, din cauza asta, am evacuat zona si s-a luat decizia de a se îndepărta toată lumea la peste 700 de metri de la zona în care este incendiul".

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri