Exclusiv Reacția ministrului Predoiu la derapajul polițistului din Giurgiu, care a agresat minore. „Sunt cazuri izolate”

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-10-06 144754

„Să iasă poliția să comunice ce s-a întâmplat acolo” este reacția ministrului de Interne, Cătălin Predoiu - în cadrul emisiunii „În Fața Ta” de la Digi24, care va fi difuzată duminică de la ora 14:00 - după ce i s-a cerut un punct de vedere despre derapajul polițistului din Giurgiu. Agentul apare într-o înregistrare video, în care amenință cu moartea minore de la Centrul de asistență socială din Giurgiu. Deși Poliția Română a fost subiectul multor controverse în ultima perioadă, Predoiu afirmă că aceste cazuri sunt izolate, iar problema principală a instituției este lipsa de personal.

Cătălin Predoiu: „Trebuie făcut și un efort de comunciare. Aștept să iasă Poliția Română să comunice mai mult, în frunte cu conducerea ei, conducerile inspectoratelor și să explice ce, cum, în ce fel și ce reacții au la situații de acest gen.

Evident că ar fi trebuit să se comporte fără să facă exces de forță, fără să folosească acele cuvinte, fără să producă ceea ce pare a fi clar o infracțiune. În discuție, problema modului de recrutare, deficitul de personal și de ce s-a ajuns la astfel de cazuri care, subliniez, sunt izolate totuși.

În ultimii ani s-a produs o penurie, dacă îmi este permis termenul, de personal în rândurile, nu numai ale Poliției, ci ale tuturor structurilor MAI. În mare este vorba de pensionări anticipate”.

Premierul Marcel Ciolacu trimite Corpul de Control să se ocupe de cazul de la Giurgiu, unde un polițist este filmat când agresează și amenință copiii aflați în sistemul de protecție specială. Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat, vineri, după cazurile de nereguli semnalate la centre pentru copii şi case familiale din Giurgiu, că i-a cerut premierului trimiterea Corpului de Control pentru a verifica întreaga situaţie de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). „Nu trebuie să mai fim blânzi cu astfel de persoane. Cine nu-şi face datoria, categoric să plece”, susține ea.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri