Referatul procurorilor: Stația GPL din Crevedia ar fi explodat din cauza scurgerilor de gaze din cisterne și a unei surse de aprindere

Data actualizării: Data publicării:
explozie crevedia (2)
Explozii în Crevedia. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Incendiul și exploziile ulterioare de la stația GPL din Crevedia ar fi fost cel mai probabil cauzate de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei și de existența unei surse de aprindere, arată procurorii, potrivit referatului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru cei doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă.

"Din coroborarea probelor administrate în cauză până la acest moment, procesual rezultă că incendiul și exploziile care au avut loc la punctul de lucru neautorizat al societății (...) S.R.L. din comuna Crevedia au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei și de existența unei surse de aprindere.

Cercetarea la fața locului a condus la identificarea și ridicarea din curtea imobilul nr. (...) a resturilor metalice ce provin de la un furtun cu inserție matalică distrus parțial ca urmare a incendiului și a resturilor metalice ale unei pompe multietajată de presiune gaz folosită pentru transvazarea gazului dintr-o cisternă în alta", se arată în documentul PICCJ.

Procurorii mai arată că, odată ce a fost examinată epava autocisternei aflată în curte, lângă gardul dinspre stradă s-a constatat că nu mai prezintă pe tamburul din zona de distribuție a gazului reminiscențe ale furtunului folosit pentru distribuția gazului.

"Aceste aspecte indică faptul că, cel mai probabil, înainte de producerea incendiului și a exploziilor, cei doi angajați ai firmei, (...), începuseră activitățile de transvazare GPL din autocisterna utilizată de către cel din urmă în cea utilizată de către primul, prin derularea furtunului de pe tambur și orientarea acestuia pe sub autocisterna lui (...) spre autocisterna lui (...)", se mai precizează în referatul procurorilor.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri