Reportajul The Sun. Reacția companiei care produce ouăle Kinder

Data actualizării: Data publicării:
kinder

Compania Ferrero Rocher, care produce ouăle Kinder, reacționează după reportajul The Sun în care o familie din România, inclusiv copii de șase ani, sunt prezentați ca muncind 13 ore pe zi pentru sume modice la asamblarea jucăriilor pentru ouăle de ciocolată.

kinder

„Suntem îngroziți și foarte îngrijorați de acuzațiile de practici inacceptabile în România, privind activitatea unuia dintre furnizorii noștri, și am început imediat o anchetă pentru a stabili de urgență care sunt faptele. Ferrero are un Cod de Conduită strict pentru furnizori, iar acesta este o condiție a contractului”, se arată într-un răspuns al companiei pentru Digi24.

Ferrero Rocher precizează că prin acest cod este strict interzisă munca prestată de copii și că toți furnizorii trebuie să le plătească angajaților cel puțin salariul minim la nivel local sau național și să le plătească în plus orele suplimentare. Toți furnizorii sunt controlați pentru a determina dacă respectă acest cod, mai spune compania.

Cea mai recentă verificare făcută la furnizorul din România Romexa și subcontractorul acestuia, Prolegis, în mai 2016, arată că cele două companii respectau acest Cod de Conduită.

Reacția companiei italiene vine după ce publicația britanică The Sun a publicat un reportaj potrivit căruia familiile sărace de români muncesc până la 13 ore pe zi în propriile locuinţe pentru a împacheta jucăriile mici de plastic care se găsesc în interiorul ouălor Kinder, iar la această muncă extenuantă participă și copii de șase ani.

Femeia care apare în reportaj a spus însă la Digi24 că este vorba despre o înscenare. Nu a înțeles totul în engleză, iar cei doi copii nu au cum să lucreze 13 ore pe zi, pentru că merg la școală sau la grădiniță, spune Timea Jurj.

Ea mai spune că multe dintre răspunsurile lor au fost modificate de jurnaliștii de la The Sun și că aceștia i-au promis soțului său un loc de muncă în Anglia. Femeie se declară foarte speriată și se gândește la posibilele consecințe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri