RMGC a dat milioane pentru publicitate, la aproape toate posturile TV

Data publicării:
rosia montana mediafax-12

O tranzacţie efectuată cu o firmă fantomă din Ploieşti a adus RMGC un dosar penal. Compania minieră este urmărită penal pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, după ce a facturat peste un milion de euro unei societăţi din gruparea Păvăleanu, fost consilier guvernamental, potrivit RISE Project.

Dosarul fiscal al RMGC arată că societatea a plătit anul acesta publicitate aproape tuturor televiziunilor din România. Firma RTV Sattelite Net, care operează televiziunea de ştiri România TV, a încasat puţin peste 1,5 milioane de lei de la RMGC.

Societăţi apropiate familiei lui Dan Voiculescu au avut şi ele încasări de la RMGC anul acesta. Societatea Global Media Solutions SA, deţinută de surorile Corina şi Camelia Voiculescu, a facturat aproape 500.000 de lei. Sume similare au încasat, în 2013, şi societatea Antena 3 SA, dar şi Antena Group.

Bani pentru publicitate au prmit şi Pro TV, B1 TV, Kanal D , Prima Tv, Realitatea TV, TVR, Etno TV, Alba TV, dar şi agenţia de ştiri Mediafax.

Şi societatea de consultanţă a lui Ionel Blănculescu a avut, indirect ce-i drept, contracte cu proiectul minier. Banii, aproape 123.000 de lei, au venit prin agenţia Republika Interactive.

Tot consultanţă a facturat către RMGC şi Mysore Consulting SRL, deţinută de Marius Andrei Marcovici, un fost consilier de-al lui Călin Popescu Tăriceanu. Consultanţă în valoare de aproape 180.000 de lei.

Corporaţia minieră a achiziţionat şi servicii de transport. Fostul consilier al lui Adrian Năstase, Mihai Ciprian David, a încasat peste 311.000 de lei pentru bilete de avion. Şi sora primarului din Roşia Montană a încasat bani anul acesta de la RMGC. Firma acesteia, Manuel-Inter SRL, a primit peste 690.000 de lei pentru transportul angajaţilor companiei miniere.

Doi academicieni au încasat, de asemenea, bani de la RMGC. Fiecare a facturat aproape 15.000 de lei, în conturile Vulpe R. Alexandru PFA şi, respectiv, Theodorescu Emil-Răzvan PFA.

Dan Andronic apare şi el în dosarul fiscal al RMGC. A facturat anul acesta servicii de 420.000 de lei. O parte din bani au mers către B1TV, dar şi către editura care este publisher-ul revistei Historia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri