Șase medici de la o clinică unde Digi24 semnalase că se fac controale pentru permis doar din pix au fost reținuți

Data actualizării: Data publicării:
doctor catuse
Șase medici de la o clinică unde Digi24 semnalase că se fac controale pentru permis doar din pix au fost reținuțiFOTO: Getty Images

Val de rețineri la o clinică privată din Capitală, unde anchetatorii au descoperit că medicii făceau doar pe hârtie controalele medicale necesare obținerii sau reînnoirii permisului de conducere. De la percheziții au fost ridicate mai multe documente, sume importante de bani, dar și parafe medicale. Este vorba despre aceeași clinică de unde jurnaliștii Digi24 au prezentat neregulile.

Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la o clinică medicală din Ilfov, dar şi în judeţul Călăraşi, într-un dosar care vizează eliberarea în fals a fişelor medicale necesare obţinerii sau preschimbării permiselor de conducere.

”La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfăşurat 2 percheziţii, una la sediul unei clinici medicale private, iar cealaltă la o adresă din judeţul Călăraşi, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu”, a transmis, vineri, IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că, în perioada 2019-2024, ”administratorii clinicii, împreună cu mai mulţi medici, ar fi întocmit şi eliberat în fals zeci de mii de fişe medicale necesare obţinerii sau preschimbării permiselor de conducere,  fără ca beneficiarii să se prezinte la clinica medicală pentru a fi consultaţi,  iar dacă se prezentau, fie nu ar fi fost consultaţi de către toţi medicii înscrişi pe fişele medicale, fie ar fi fost consultaţi de către persoane care nu ar fi avut pregătirea medicală necesară de specialitate”.

La percheziţii au fost descoperite şi indisponibilizate sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile şi înscrisuri ce ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor investigate, pentru continuarea cercetărilor.

Au fost reținute șase persoane - doi bărbați și patru femei. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri