Scandalul copiilor dispăruţi continuă, din cauza unei erori

Data actualizării: Data publicării:
tatal si copii1

Autorităţile române nu reuşesc să pună capăt scandalului în care sunt prinşi la mijloc cei doi copii daţi dispăruţi în România şi Statele Unite. După ce au hotărât să lase minorii în grija tatălui, deşi exista o hotărâre judecătorească în favoarea mamei, inspectorii de la Protecţia Copilului vor să îi ia în plasament. Copiii sunt însă în continuare la tatăl lor, din cauza unor erori birocratice. Şi bâlbâielile nu se opresc aici.

Un psiholog şi un asistent social de la primăria Drobeta Turnu Severin au mers la adresa declarată de Roberto Vlad, tatăl minorilor. Direcţia pentru protecţia copilului a cerut o anchetă socială şi vrea să ia minorii în plasament.

Dana Ariciu, purtător de cuvânt al DGASPC Mehedinţi: „Copiii vor fi găzduiţi într-un centru de plasament de urgenţă până când vor fi găzduiţi de mamă”

Maria Vlad, mama copiilor: „Trebuie măcar să am acces la ei, să îi văd, să vorbesc cu ei. I-a ţinut un an de zile departe de mine. Aţi fi de acord să îi ia de la dumneavoastră şi să îi ducă într-un centru de plasament? Aş vrea să mi-i dea mie, să nu fie undeva singuri, departe de mine”.

Inspectorii de la Protecţia Copilului au depus însă o cerere incompletă la judecătorie, aşa că decizia a fost amânată deocamdată

Cosmin Sima, purtător de cuvânt la Tribunalul Mehedinţi: „Judecătorul căruia i-a fost atribuită cauza a apreciat că deocamdată această acţiune nu este îndeplinită din punct de vedere formal, atăl copiilor se apără după ce fosta s-a soţie l-a acuzat că i-a răpit băiatul şi fata. Femeia avea o decizie defitinivă în Statele Unite de custodie deplină a copiilor.”

Roberto Vlad, tatăl copiilor: „V-a căutat cineva în acest an? Nu, nu, adică nu. Ei ziceau: vino la poliţie, vino aici! M-am dus. Executorul - vino la mine - m-am dus. Deci cine a vrut să mă caute m-a găsit”.

Scandalul s-ar putea tranşa la începutul săptămânii vitoare când este stabilită o nouă întâlnire a inspectorilor de la Protecţia Copilului cu cei doi părinţi şi copiii lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri