Schengen. MAE îi ia apărarea lui Jose Manuel Barroso

Data publicării:
mae primavara 1 -2

„Ministerul Afacerilor Externe constată cu regret modul inexact în care au fost preluate în presa din România declaraţiile de luni seară, 11 noiembrie, ale preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, făcute la un post privat de televiziune din Franţa. Preşedintele Barroso a reconfirmat, practic, poziţia de fond a Comisiei Europene cu privire la îndeplinirea în totalitate de către România (şi Bulgaria) a cerinţelor pentru aderarea la Spaţiul Schengen”, se arată în comunicatul MAE.

Totodată, a deplâns amalgamul între aderarea României la spaţiul Schengen şi teme precum imigraţia, catastrofa de la Lampedusa sau mobilitatea lucrătorilor. A atenţionat, cu acest prilej, că aceste teme nu au legătură între ele şi riscă să alimenteze ascensiunea mişcărilor extremiste şi xenofobe, poziţie susţinută constant şi de România”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Jose Manuel Durao Barroso declarase, luni seară, la postul francez de televiziune TF1, că „România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014”.

„Este un amalgam incredibil între Schengen, imigraţie, Lampedusa, lucrători detaşaţi (în străinătate, n.red.). Este un amalgam care trebuie denunţat, pentru că altfel vom avea un puseu al mişcărilor extremiste care determină Europa să facă lucruri periculoase. România şi Bulgaria nu vor intra în Schengen pentru că există ţări care se opun”, a adăugat președintele Comisiei Europene. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri