Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, în pas alergător spre Alba Iulia

Data publicării:
MILITARI

La ora şase şi 30 de minute, militarii îşi făceau deja încălzirea. O fotografie de grup, şi patru dintre ei pornesc în cursă. „Plutonul” de alergare e condus de generalul Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre. După misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan, o cursă matinală e floare la ureche pentru maior.

Cum e cursa? E uşoară deocamdată, dar având în vedere că de Ziua Naţională trebuie să ajungem la Alba Iulia avem ceva de alergat”, a spus generalul Dumitru Scarlat şeful Statului Major al Forţelor Terestre.

Pe traseu, de la sediul Statului Major al Forţelor Terestre şi până la ieşirea din Bucureşti, echipa de alergători a fost escortată de maşini ale Poliţie Militare. Cot la cot cu militarii, a alergat şi Alexandru, un puşti de doar 11 ani. „Am alergat pentru veteranii României. A fost foarte frumos, sunt un copil şi să alergi alături de un general e un lucru foarte mare”, a spus Alexandru Teodorescu participant la cursă.

Cursa spre Alba Iulia a început din 21 de garnizoane din toată ţara. De la Iaşi, 10 militari de la Brigada 15 Mecanizată Podul Înalt au alergat până la Piatra Neamţ, unde drapelul a fost predat altor soldaţi. „Mesajul este: toată lumea să-şi aducă aminte în primul rând de foştii mari eroi, toţi care au murit”, a spus Florin Bejenaru, militar.

Alergarea spre Alba Iulia are şi un scop umanitar. „Intenţia este să sprijinim participarea unui militar cu afecţiuni medicale la jocurile paralimpice”, a spus generalul Dumitru Scarlat. Donaţiile se pot face pe pagina de internet camarazii.galantom.ro, unde fiecare echipa de militari are un cont deschis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri