SUCEAVA. 73 de persoane şi două avioane, mobilizate pentru căutarea unei posibile epave de avion

Data publicării:
526f7e5495f9cf393c000003

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, un localnic din Mănăstirea Humorului a sesizat, vineri, la ora 15.15, la serviciul de urgenţă 112 că a observat în zonă un avion care zbura, iar după ce aparatul a trecut peste o coamă de munte bărbatul a auzit un zgomot puternic.

O informaţie similară a venit, pentru o altă zonă din judeţ, respectiv oraşul Frasin. Atât Mănăstirea Humorului, cât şi Frasin sunt în apropierea oraşului Gura Humorului.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus constituirea unui centru de comandă, format din şefii Inspectoratelor judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, de Poliţie şi de Jandarmi.

Întrucât informaţiile erau confuze, iar condiţiile atmosferice permiteau vizualizarea zonei cu acurateţe, prefectul a dispus survolarea zonei cu două avioane de agrement, aflate în apropiere. Totodată, a fost dispusă şi o căutare la sol, în punctele de unde s-au primit informaţiile fiind mobilizaţi 37 de militari ai ISU Suceava cu 11 autospeciale, 22 de poliţişti cu cinci autospeciale, patru jandarmi şi zece silvicultori.

„Coroborând informaţiile primite, precum şi faptul că turnul de control de la Aeroportul Suceava nu a confirmat căderea unui aparat de zbor, iar mesajele care soseau telefonic precizau faptul că s-a auzit doar un zgomot, neurmat de alte semne specifice unui accident aviatic (fum, flacără, aparat de zbor la sol etc.), la ora 17:30 s-a dispus încetarea verificărilor, concluzia fiind că incidentul nu se confirmă”, se arată în comunicat.

Surse din administraţia judeţeană au declarat pentru Mediafax că zgomotul auzit de localnici a fost determinat de faptul că un avion militar care a survolat zona a depăşit pragul sonic.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri