Tolba lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie

Data publicării:
tolba nicolae ceausescu artmark.ro

O tolbă de vânătoare care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie. FOTO: artmark.ro

Tolba lui Nicolae Ceauşescu este din piele şi a fost lucrată manual, în anii '80, într-un atelier românesc. Este împodobită cu o monogramă sculptată în os, cu iniţialele dictatorului, şi este expusă alături de documente care atestă autenticitatea ei.

„La sesiunile de vânătoare organizate de tovarăş, iniţiaţii - la momentul acela diplomaţi invitaţi la vânătoare - trebuiau să răspundă la nişte întrebări adresate de tovarăş. În măsura în care nu răspundeau corect - ceea ce se întâmpla deseori -, erau biciuiţi simbolic cu cureaua acestei tolbe”, explică Adina Matei, comisar la casa de licitaţii.

Pentru cei interesaţi de această geantă, licitaţia începe de la 400 de euro.

Sunt însă aproape 200 de alte obiecte care vor putea fi cumpărate în ultima zi a săptămânii. Printre acestea, o colecţie de whisky-uri rare, trofee de vânătoare, un automobil Land Rover şi o busolă de navigaţie din secolul al XVIII-lea.

Sunt aproape 200 de obiecte, cu o caracteristică generală demnă de remarcat: preţuri foarte mici, preţuri foarte încurajatoare, o ofertă specială”, spune Valeriu Sângeorzan, directorul de marketing al casei de licitaţii.

Cel mai valoros exponat este un tablou semnat Gheorghe Petraşcu, al cărui preţ de începere a licitaţiei este de 18.000 de euro.

Acum se produce o reaşezare a pieţei de artă. Cu doi ani înainte, valorile ar fi fost duble. Sigur că piaţa se reglează în funcţie de cerere şi ofertă. Aşadar, aş spune celor care sunt interesaţi să profite de acest moment”, afirmă Doina Păuleanu, istoric de artă.

Vânătoarea şi navigaţia sunt temele licitaţiei care va avea loc duminică seara la Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri