Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Administratorul firmei care făcea lucrările de lângă internat a fost reținut

Data publicării:
Peretele unui internat din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste elevi.
Peretele unui internat din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peste elevi. Foto: ISU Harghita

Administratorul firmei care făcea lucrările de racordare la canalizare a clădirii în care funcţiona internatul Liceului Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc a fost reținut pentru 24 de ore, după tragedia în care un băiat de 17 ani a murit și 3 tinere au fost rănite, potrivit unor surse din anchetă.

Laszlo Szilveszter Sandor, administrator și acționar unic al SC Lareno - Fa SRL, firma care făcea lucrările, este acuzat de ucidere din culpă și vătămare din culpă. El va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii spun că Sandor a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect.

El le-a cerut muncitorilor să sape până în partea de jos a fundației, la peste 2 metri adâncime, deși adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maxim 1,10 metri, față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor.

Patronul firmei a spus marți că a dat ordin pentru realizarea săpăturilor luni, iar acestea au fost făcute cu un excavator. Muncitorul care a săpat a povestit că a văzut cum de sus cade o bucată de tencuială, iar apoi, în doar câteva secunde, întreg zidul s-a prăbuşit.

El a spus că nu ştia că în interiorul clădirii erau elevi.

Lucrările de racordare la reţeaua de canalizare erau executate în baza unei autorizaţii emise în luna octombrie de către Primăria Odorheiu Secuiesc.

Clădirea internatului Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase conştiente, o alta a fost resuscitată. Toate trei au fost transportate la spital, una dintre ele fiind intubată.

Cea de-a patra victimă - un băiat - a fost scoasă ulterior, fiind făcute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri