Turiști blocați în telescaun, pe pârtia Prislop. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Data actualizării: Data publicării:
telescaun
Telescaunul de pe pârtia Prislop s-a blocat după o pană de curent. Foto: Shutterstock

Salvatorii au intervenit de urgență pe pârtia Prislop, în Maramureș, după ce telescaunul s-a blocat. Mai multe persoane au rămas suspendate, iar autoritățile au declanșat Planul Roșu de Intervenție. O persoană a ajuns la spital cu degerături.

Bianca Timșa, jurnalist Digi24: O pană de curent a indus panică printre turiștii de pe pârtia Prislop în această seară. Aceștia au rămas blocați pe telescaun în urma întreruperii furnizării de energie electrică.

Momentan nu se cunoaște numărul exact al persoanelor afectate. Cert este că autoritățile au activat imediat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului au intervenit mai multe echipaje de salvamontișri, pompieri SMURD și echipaje ale SAJ Maramureș.

Turiștii au fost transportați la un refugiu încălzit, unde au fost evaluați medical. Din fericire, singură persoană a prezentat degerături la un deget.

Majoritatea turiștilor au coborât singuri, pe schiuri, până la baza pârtiei.

Între timp, defecțiunea a fost remediată iar instalația de telescaun a fost repornită. De asemenea, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 19.00.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri