VIDEO. Poliţist ucis în gară. Cine e atacatorul şi ce motivaţii a avut

Data actualizării: Data publicării:
atacator gara

Un agent al Poliţiei Transporturi Feroviare a fost înjunghiat mortal, joi seară, într-o gară din Suceava. El a fost atacat din spate de un bărbat, care a fost reţinut la scurt timp după aceea. Poliţiştii din Suceava au deschis o anchetă ca să afle care sunt motivele atacatorului. De asemenea, trebuie lămurite şi împrejurările în care s-a produs atacul. În timp ce şeful IPJ Suceava spune că poliţistul înjunghiat avea un coleg de patrulă, şeful Poliţiei TF susţine că acesta era singur pe peron, din cauză că instituţia are prea puţini agenţi.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, refuzând să o justifice în vreun fel, în condiţiile în care a afirmat că nu îl cunoaştea pe poliţist. O ipoteză a anchetatorilor este că tânărul ar avea o aversiune faţă de poliţişti, în general, după ce a stat în arestul Poliţiei din Spania în urmă cu câţiva ani.

Incidentul a avut loc puțin după ora 21.30 pe peronul gării Burdujeni din municipiul Suceava.

„Eu am rămas încremenit, chiar eram acolo, mă uitam, nu știam cum să reacționez și eu că am văzut ceva călători care au încercat unul să mai sară, dar alții n-au mai sărit”, a povestit un martor ocular.

„Lovit cu cuțitul în zona gâtului, a căzut jos, nu a apucat să reacționeze, după care i s-au aplicat mai multe lovituri de cuțit, până (atacatorul – n.r.) a fost mobilizat de cetățenii de pe peron și de un alt coleg care era în patrulă. Din ce se pare, a fost luat prin surprindere, nu a avut loc niciun schimb de cuvinte. nimic, pur și simplu a fost atacat din spate”, a povestit comisarul-șef Dorel Aicoboae, șeful IPJ Suceava.

Echipajele de urgență ajunse la faţa locului au încercat timp de o oră şi jumătate să-l resusciteze, însă în zadar. Suspectul în acest caz a fost reținut imediat de polițiști și dus cu mascații la audieri.


La Punctul de Poliție din gara Burdujeni erau pe acea tură încă doi colegi de-ai polițistului.  Se pare însă că în momentul în care a fost atacat, poliţistul era singur pe peronul gării.

„S-a solicitat suplimentarea personalului în permanență. La Suceava, schema din start e subdimensionată, în momentul de față cred că sunt șase funcții libere, nu, cinci funcții libere. Nu s-a renunțat niciun moment la colaborarea cu jandarmii, se colaborează în continuare problema este lipsa de personal inclusiv la jandarmi, nu numai la noi”, a declarat comisarul-șef Alexandru Spiridon, șeful secției regionale de la Poliția Transporturi Iași.

Poliţistul care şi-a pierdut viaţa avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri