VIDEO. Val de anchete, după ce o elevă de 11 ani s-a aruncat din „motive personale” pe geamul de la etajul 2 al școlii

Data publicării:
politisti la locul unde o eleva s-a aruncat de la geamul scolii
Val de anchete, după ce o elevă de 11 ani s-a aruncat din „motive personale” pe geamul de la etajul 2 al școlii.

Eleva de 11 ani din Iași care s-a aruncat de la etajul doi al școlii unde învață le-a spus colegilor și profesorilor, după incident, că avut motive personale. Nu a spus care ar fi acestea. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporala din culpă. Alte două anchete a fost deschise de inspectoratul școlar și conducerea unității de învățământ.

Tragicul eveniment s-a întâmplat la finalul orelor, când părinții o așteptau pe copilă în fața școlii să o ducă acasă. Profesorii Colegiului Emil Racoviță din Iași au încercat să pună cap la cap toate informațiile pentru a afla ce a împins-o pe elevă la un asemenea gest.

Mihaela Vlioncu, dir. adjunct Colegiul „Emil Racoviță”: Fetița ar fi menționat probleme personale. Chiar și cele două colege care au fost alături de ea până a venit ambulanța, încercând să discute, pentru că fetița era conștientă, dumnealor le-a spus tot de astfel de probleme personale.

Despre ce probleme personale este vorba nu știe încă nimeni.

Dragoș Rusu, diriginte: Un copil extraordinar, un copil întotdeauna cu zâmbetul pe buze, un copil de nota zece. Nu a dat niciodată vreun semn ca ar avea vreo problemă.

Citiți și:
De ce a crescut numărul elevelor căzute de la etaj. Un medic explică un fenomen constatat în ultimii doi-trei ani

Teodor Răileanu, psiholog: Sunt destul de puține cazurile în care intenția e clară de a-și încheia viața. Marea majoritate sunt semnale de alarmă, dar foarte serioase, foarte grave. Trebuie luate foarte în serios, inclusiv amenințările, sau tristețile adolescentine. Sunt semnale de alarmă că nu reușesc să facă față tensiunii. Nu reușesc să își înțeleagă identitatea și sentimentele proprii, și atunci, din nefericire le răsare în minte ideea că soluția e cea ultimă.

Citiți și:
Fata de 14 ani din Zalău care a căzut de la înălțime este însărcinată în opt săptămâni

Starea de sănătate a fetei este bună, spun medicii de la Spitalul Sfanta Maria care o îngrijesc. Investigațiile au evidențiat că traumatismele suferite sunt mai puțin grave decât arăta evaluarea inițială.

Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt la Spitalul Sfânta Maria: Este internată în secția de Anestezie și Terapie Intensiva. Prezintă fracturi la nivelul a doua vertebre lombare, care nu necesita intervenție chirurgicala, ci doar tratament conservator.

Conducerea școlii a decis securizarea geamurilor ca măsură de prevenție. Prioritatea este acum suportul psihologic de care atât fetița, cât și colegii ei au nevoie.

Dragoș Rusu, diriginte: Sunt afectați, încercăm să-i liniștim. Nu este ușor nici pentru noi, nici pentru ei.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Reporter: Ligia Pricopi / Operator: Mihai Boaru

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri