FOTO VIDEO. Viperă de 60 de centimetri lungime, în Muzeul Tezaurului de la Tismana

Data actualizării: Data publicării:
Vipera muzeu Tismana 270817 (2)

Salvamontiştii din Gorj au intervenit, duminică, pentru scoaterea unei vipere din Muzeul Tezaurului de la Tismana, unde se adăpostise după o luptă cu o pisică sălbatică. Vipera, un exemplar adult de circa 60 de centimetri, a fost eliberată în pădure, la zece kilometri distanţă de muzeu.

Vipera muzeu Tismana 270817 (1)
Vipera muzeu Tismana 270817 (1)

Galerie FOTO: WhatsApp

Salvamontiştii din Gorj au fost solicitaţi să intervină, duminică, pentru capturarea unei vipere cu corn intrată în incinta Muzeului Tezaurului de la Tismana, care aparţine de Banca Naţională a României (BNR).

”Vipera, un exemplar adult de aproximativ 60 de centimetri, după o luptă cu o pisică sălbatică, s-a refugiat în incinta muzeului, administratorii solicitand intervenţia unei echipe specializate pentru scoaterea reptilei. În lipsa unei astfel de echipe la nivelul judetului, cei care şi-au asumat operaţiunea au fost salvamontistii”, anunţă Salvamont Gorj.

Salvamontistii au recuperat vipera şi au eliberat-o în pădure, la aproximativ zece kilometri de zona de unde a fost capturată. Nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit site-ului BNR, Muzeul Tezaurului de la Tismana a fost inaugurat, în prezenţa guvernatorului Mugur Isărescu, în ziua de 26 iulie 2016.

”Amenajat într-o peşteră din apropierea mănăstirii, muzeul prezintă pe larg istoria Tezaurului BNR ascuns la Tismana, în perioada 1944–1947, şi valorifică, într-o formă atractivă şi bogat ilustrată, informaţii păstrate în documente din arhiva BNR, în cea mai mare parte inedite”, se arată pe site-ul BNR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri