Zboruri virtuale cu F16. Producătorii americani au simulat situații de zbor la București

Data publicării:
F16

Producătorul american are concurenţă în România. Producătorii privaţi de tehnică militară au expus simulatoare pentru avioane de război aflate în dotarea unor armate străine. O echipă Digi24 s-a urcat azi la bordul aparatelor.

F 16 Bock 25 este unul dintre cele mai fiabile avioane de luptă americane. Într-o cameră obscură de aproape 50 de metri pătraţi, pe un ecran imens se proiectează situaţii reale de zbor.

Cabina de pilotaj are dimensiunile identice cu ale avionului de luptă american. Bordul este identic. La fel şi efectele create în timpul zborului.

S-a simulat un zbor de aproape 15 minute, în care s-a atins viteza de 1,5 mach, adică o dată şi jumătate viteza sunetului. De pe margine, specialiştii americani supraveghează atent.

Simulatorul americanilor expus la cea mai mare expoziţie militară din România este combătut anul acesta şi de producători români, privaţi.

Cât priveşte industria naţională de apărare, productorii români aduc în prim plan un transportor blindat care poate transporta în interior până la 11 militari.

Blindajul transportorului amfibiu 8X8 poate atinge nivelul de securitate 3 din 5 și este fabricat la Moreni. Prototipul a fost omologat NATO și a reușit să obțina un timp peste cel al standardului impus de alianță, în ceea ce privește evacuarea în caz de urgența a soldaților.

SAUR 2 ramâne însă la stadiul de prototip. Armata româna nu are bani să-l comande. Iar eventualele comenzi externe depind foarte mult de interesul Guvernului român pentru acest tip de transportor.

15 țari din întreaga lume și-au expus în ultimele două zile tehnica militara în București, la cea mai mare expoziție de profil din România. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri