Video Experiment Digi24. Cât costă un weekend pe litoralul românesc în vârf de sezon pentru o familie cu 2 adulți și 2 copii?

Data publicării:
sezlonguri si umbrele pe plaja
Imagine de o plajă de pe litoralul românesc. Foto: Profimedia Images

Tarifele la cazare pe litoral sunt mai mari începând cu 15 iulie. Suntem în vârful sezonului estival, iar prețurile s-au majorat cu 10-15%. Digi24 a calculat cât ar putea cheltui într-un weekend la mare o familie cu patru membri, doi adulți și doi copii, în Mamaia, respectiv în sudul litoralului, la Eforie Nord.

Iulia Stanciu - jurnalist Digi24: „Ne aflăm la jumătatea lunii iulie, afară este foarte cald și mulți oameni vor să se răcorească la mare. În minutele următoare, vă invit să vedem cât costă un weekend în Eforie Nord, un weekend în care oamenii vor veni aici să se distreze, să se relaxeze și bineînțeles să mănânce.”

Cât cheltuie o familie cu 4 membri în Eforie Nord

Prima oprire în Eforie Nord facem la cazare.

Andreea Bob - administrator hotel: „În acest hotel de 3 stele, prețul pe noapte este de 320 de lei, iar pentru turiștii care optează și pentru mic dejun ajunge undeva la 355 de lei.”

Pentru mâncare, prețurile nu s-au schimbat prea mult față de anul trecut.

Andrei Reuț - administrator terasă: „Am rămas undeva la un 16-17 lei o ciorbă, undeva un 25- 40 de lei un felul 2, o sticlă de vin o medie de 20 de lei. Sucurile undeva între 4 și 6 lei.”

Pe lângă cele doua mese, turiștii mai plătesc șezlongurile și consumația la plajă.

Răzvan Ionuț Tudor - administrator plajă: „În baza unei consumații minime obligatorii de 30 de lei, șezlongul este gratuit. Dacă cauți ca și client sunt oferte mai peste tot.”

Părerile turiștilor în ceea ce privește prețurile de pe litoral sunt împărțite:

- Șezlongul 30 de lei, la o masă, cum suntem noi 4, în jur de 150 de lei, cam așa, chiar și mai puțin sau mai mult și cazarea aproape 2000 de lei, 4 nopți. Scump, scump.

- Mi-am luat 30 de milioane de acasă, acum nu știu dacă i-oi cheltui pe toți sau nu.
- Pentru câte zile?
- 4 zile. Dar după cum se vede nu prea cred că cheltuim banii ăștia și suntem 3 persoane. Ca în România, bun și ieftin.

Iulia Stanciu - jurnalist Digi24: „La final, când tragem linie, vom observa că doi adulți și doi copii vor plăti pentru o zi în Eforie Nord aproximativ 905 lei și aici avem inclusă doar cazarea, două mese pe zi, șezlongurile și băuturile de la plajă.”

În total, în Eforie Nord, o familie cu 2 adulți și 2 copii ar cheltui 905 lei/ zi.

Cât cheltuie o familie care alege Mamaia

La Mamaia, în zona de sud a stațiunii, cazarea ajunge la 400 de lei pe zi. Mulți bani se duc și pe mâncare. Șezlongul costă 35 de lei pe zi.

Razvan Chițan - administrator plajă: Are inclusă umbrela, măsuță și bineînțeles salteaua care se dă la șezlong oricum.

Reporter: Vin clienții?

Administrator plajă: Într-adevăr au început să vină. Astăzi e primul weekend în care pot să spun că e plinuț. Nu foarte plin cum era înainte, dar e ok.

- 2 meniuri. Și pentru mine și pentru soție. Ciorbă de văcuță și file de șalău.

- 88 de lei.
- Pentru 2 persoane?
- Da.

- Nu mi-am luat decât o ciorbă de perișoare a la grec. Atât. În orice caz, sunt scumpe ...

Berea este 8 lei, un cocktail între 25 și 30 de lei, înghețata 9 lei, iar un suc 8 lei.

Iulia Stanciu - jurnalist Digi24: "În sudul stațiunii Mamaia, o familie formată din 2 adulți și 2 copii va plăti peste 1200 de lei pe zi pentru cazare, mese, acces la plajă și parcare. Ceea ce înseamnă că într-un weekend oamenii vor achita chiar și 2500 de lei."

În total, la Mamaia, o familie cu 2 adulți și 2 copii ar cheltui 1213 lei/zi.

Dezinformarea i-ar fi făcut pe turiști să fugă de litoralul românesc, sunt de părere specialiștii în turism. Zonele de la mare unde costă 200 de lei să îți pui cearșaful pe plajă sunt niște excepții, spun aceștia. Consultanții în turism susțin că în sudul litoralului șezlongul costă mereu 25-30 de lei.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri