Bloc lipit de o pasarelă, în Mamaia. Pietonii pot vedea în locuințele de la etajul 2 și să le bată în geam vecinilor de la etajul 1

Data actualizării: Data publicării:
reporter digi24 pe o pasarela lipita de bloc
Bloc lipit de o pasarelă, în Mamaia. Pietonii pot vedea în apartamentele de la etajul 2 și să le bată geam celor de la etajul 1.

La vară, cine merge la Mamaia vede nu doar marea, ci și ce fac oamenii în apartamentele lor. Un bloc e ridicat atât de aproape de o pasarelă pioetonală, încât dacă treci pe acolo și întinzi mâna poți să le bați oamenilor în geam.

Pasarela Năvod şi Pescăruș, aşa cum se numește în acte, este situată în centrul staţiunii Mamaia şi face legatura între malul Lacului Sitghiol și zona Cazinoului, situată pe partea cu marea.

Iulia Stanciu, jurnalist Digi24: Turiștii care merg pe această pasarelă din stațiunea Mamaia nu au o privelişte către Lacul Siutghiol, ci către un bloc. Distanţa dintre apartamentele de la primul etaj și pasarelă nu este mai mare de 30 de centimetri, iar balcoanele de la al doilea etaj sunt situate la nici doi metri de locul pe unde trec oamenii.

Construcția blocului a început în 2011. Din cauza unor litigii, lucrările au fost sistate timp de mai mulţi ani.

Ionela Bărboi, purtător de cuvânt al Primăriei Constanța: În anul 2019 a fost solicitată şi obţinută, în baza unei hotărâri judecătoreşti din 2019, o modificare a proiectului prin supraetajare cu 20% din suprafaţă desfăşurată faţă de construcţia iniţială.

Cele 3 pasarele au fost inaugurate în 2014, iar una dinte ele trece chiar pe sub geamul viitorilor proprietari. Turiştii vor putea vedea ce se întâmplă în apartamentele de la etajul al doilea, vor putea să le bată în geam celor de la primul etaj, iar lista inconvenienţelor continuă.

Iulia Stanciu, jurnalist Digi24: Nici cei care vor locui la parter nu vor fi prea fericiţi. De la geamurile lor vor vedea pilonii acestei construcţii, dar şi turiştii care trec pe pasarelă.

Între timp, constructorul a solicitat o nouă modificare a proiectului care a fost respinsă de municipalitate. Din acest motiv, primarul Constanței a fost acționat în instanţă. Chiar şi aşa, muncitorii au continuat să ridice blocul. Lucrările au fost reluate în anul 2020 şi urmează să fie încheiate în luna octombrie a acestui an.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri