Expert în educație: Medii minime de 9,96 la matematică la Evaluare arată o situație aberantă. Arată că subiectele sunt incorect făcute

Data actualizării: Data publicării:
elevi in fata scolii
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Anul 2020 a fost unul al provocărilor pentru educația românească. Pandemia de COVID-19 a închis școlile și a mutat cursurile în online, iar Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat s-au ținut în condiții speciale. Pe de altă parte, experții spun că sistemul de educație rămâne cu aceeași mare problemă gravă: programa învechită. 

Marian Staș, expert în educație: "Există o diferență de valența între Evaluare și Bacalaureat. Probele de Bacalaureat sunt mai cinstite, spre deosebire de proba de matematică de la Evaluare, care este menită să ducă repede copiii dinspre gimnaziu spre liceu, fără mari probleme. De aceea au apărut situații aberante, cum ar fi medii minime de 9,96. Astea nu sunt subiecte bine făcute, sunt subiecte incorect făcute.

Cea mai asurzitoare tăcere din educație este tăcerea curriculară, acolo e cartoful cel mai fierbinte, în preuniversitar.

Dacă în continuare rămânem într-un model depășit feroce de timp, nu ajungem foarte departe. Din punctul de vedere al trecerii în sec XXI, anul școlar 2020-2021 e nepregătit, pentru că nu s-a întâmplat nimic în stânga de natură a conduce la rezultate semnificative pe partea dreaptă".

Redactare Georgiana Marina
 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri