Florin Morariu va fi decorat mâine la Londra, pentru faptele sale din timpul unui atac terorist

Data actualizării: Data publicării:
florin morariu 4

Florin Morariu, eroul de la Londra, care a pus pe fugă teroriştii după un atentat, din iunie 2017, va primi distincţia pentru curaj, din partea reginei Elisabeta a II-a. Este pentru prima oară când o astfel de medalie este conferită unui român.

Casa Regală a Marii Britanii nu a mai acordat distincția pentru curaj de 24 de ani. Iar mâine, la ora 12.00 (ora României) Florin Morariu va fi decorat în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Turnul Londrei.

Premierul Theresa May a propus să-i fie răsplătită îndrăzneala de a-i înfrunta pe teroriști în seara zilei de 3 iunie 2017, atunci când i-a pus pe fugă pe unul dintre atacatori și a adăpostit mai multe persoane în brutăria în care lucra.

Opt oameni au murit în acel atentat și opt au fost răniți

Regina Elisabeta a II-a i-a apreciat actul de bravură și a semnat pentru acordarea distincției. Încă doi cetățeni britanici vor mai fi medaliați pentru fapte de curaj.

După atentat Florin Morariu a revenit în Iași. Am stat de vorba cu el înainte să plece spre capitala Regatului Unit și ne-a spus că este fericit că gestul lui nu a fost uitat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri