Fox News l-a înlocuit pe prezentatorul vedetă Tucker Carlson cu un altul la fel de radical

Data publicării:
BeFunky-collage-2
Fox News l-a înlocuit pe prezentatorul vedetă Tucker Carlson cu un altul la fel de radical. Foto: Profimedia Images

Reţeaua de televiziune americană Fox News, populară printre telespectatorii conservatori, a anunţat luni că îl înlocuieşte pe prezentatorul său vedetă radical Tucker Carlson, care a plecat în aprilie, cu un alt jurnalist la fel de de dreapta, Jesse Watters, scrie AFP.

Această schimbare la una dintre cele mai urmărite emisiuni din Statele Unite, la ora 20.00, intervine într-un moment tensionat pentru Fox News, principalul canal al imperiului mediatic al magnatului  Rupert Murdoch. 

Canalul şi-a pierdut vedeta conservatoare Tucker Carlson, audienţele sale sunt în scădere şi a fost de acord să plătească 787,5 milioane de dolari unei companii de maşini de vot electronice Dominion Voting Systems pentru a evita un proces de calomnie în legătură cu alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020. Fox News a transmis în direct acuzaţii din partea clanului lui Donald Trump despre alegerile care ar fi fost "furate" de Joe Biden. 

Într-un comunicat, postul de televiziune a anunţat că prezentatoarea sa Laura Ingraham va modera emisiunea de la ora 19.00, urmată de "Jesse Watters Primetime" la 20.00 - din 17 iulie pe vechiul slot al lui Carlson - şi că radicalul Sean Hannity îşi va păstra emisiunea de la ora 21.00, urmată o oră mai târziu de o emisiune a lui Greg Gutfeld. 

"Fox News Channel este de peste 21 de ani locul unde se derulează ştirile şi analizele în America", a declarat entuziasmată Suzanne Scott, şefa Fox News Media. "Perspectivele unice pe care le aduc Laura Ingraham, Jesse Watters, Sean Hannity şi Greg Gutfeld vor asigura telespectatorilor noştri o acoperire fără egal din partea celei mai bune echipe pentru anii care vor urma", a promis ea. 

Jesse Watters, în vârstă de 44 de ani, care a bifat în 20 de ani toate etapele în Fox News, începând ca asistent de producţie, are reputaţia de a fi un jurnalist agresiv, care le întinde "capcane şi ambuscade" persoanelor pe care vrea să le intervieveze. 

La sfârşitul anului 2021, el i-a invitat pe participanţii la o conferinţă conservatoare "să îi întindă o capcană" lui Anthony Fauci, "domnul Pandemie" de la Casa Albă, vizat în mod regulat de dreapta, notează News.ro.

De asemenea, a fost ridiculizat pentru că i-a ironizat şi criticat în direct pe imigranţi şi pe cei fără adăpost. Tucker Carlson a părăsit brusc Fox News la sfârşitul lunii aprilie şi a trecut în iunie pe Twitter, reţeaua de socializare cumpărată de Elon Musk. 

De atunci, ratingurile Fox News au scăzut, emisiunea lui Tucker Carlson având în medie 3,3 milioane de telespectatori în 2022, cea mai mare audienţă de seară a unui canal de ştiri din SUA.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri