Imaginile dezastrului lăsat în urmă de viituri. Cum arată o comună din Dolj, de unde zeci de oameni au fost evacuați din calea apelor

Data actualizării: Data publicării:
inundatii
Inundațiile au făcut prăpăd în județul Dolj, iar comuna Grecești se numără printre localitățile crunt măturate de ape

Inundațiile au făcut prăpăd în județul Dolj, iar comuna Grecești se numără printre localitățile crunt măturate de ape. De două zile, oamenii de acolo trăiesc un adevărat coșmar. Mai multe drumuri și poduri au fost rupte de viitură, iar apa le-a distrus casele, le-a omorât animalele și i-a lăsat fără un acoperiș deasupra capului. Peste 70 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Cei 40 de localnici izolați, după ce un pod de acces a fost distrus de ape, au fost recuperați, a anunțat Valeriu Goghezu, primarul comunei Grecești. Este al doilea pod rupt, în judeţul Dolj, în contextul inundaţiilor care au lovit judeţul în ultimele ore. Vineri după amiază, podul care făcea legătura între localităţile Goeşti şi Mălăieşti a fost distrus de ape, aproximativ o sută de persoane rămânând izolate.

„Ne aflăm la podul distrus aproape în totalitate, am făcut punte pietonală din lemn, s-a făcut acces către cei 40 de cetățeni izolați și sperăm că o să fie bine. Ceilați localnici au fost evacuați și s-au adăpostit la rude și vecini și le sunt asigurate cele necesare. Pentru cei care nu au unde să se adăpostească, spațiul de la Căminul Cultural și școlile sunt deschise pentru a-i primi”, a declarat edilul.

Izolate au fost 40 de persoane, în prezent nu mai este niciuna. În total, au fost evacuate 70 de persoane, a precizat Valeriu Goghezu. 

Inundațiile au făcut prăpăd în județul Dolj, iar comuna Grecești se numără printre localitățile crunt măturate de ape
Inundațiile au făcut prăpăd în județul Dolj, iar comuna Grecești se numără printre localitățile crunt măturate de ape

Autorităţile au evacuat 150 de persoane din comunele Cernăteşti şi Greceşti, alte 25 de persoane din satul Răşnicu Oghian, comuna Cernăteşti, rămânând izolate în urma inundaţiilor din ultimele zile, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj.

"În contextul instituirii avertizărilor privind producerea unor fenomene meteorologice periculoase, situaţia operativă de la nivelului judeţului este următoarea: în localitatea Greceşti se intervine pentru evacuarea apei din trei gospodării, au fost evacuate aproximativ 70 de persoane (la rude şi prieteni). În localitatea Cernăteşti se intervine în satul Răşnicu Oghian (Rasnic) unde 10 gospodării cu 25 persoane sunt izolate. Nu se impune evacuarea acestora. De asemenea, au fost evacuate 59 persoane din comuna Cernăteşti, sat Răşnicu Oghian (Rasnic) la şcoala din sat. La ora 12,00 au fost, de asemenea, evacuate 21 de persoane", a anunţat, sâmbătă, ISU Dolj.

Potrivit sursei citate, în localitatea Melineşti se intervine pentru evacuarea apei din cinci gospodării, iar în localitatea Pieleşti drumul judeţean 641 este impracticabil pe o porţiune de 200 de metri, în zona kilometrului 44, circulaţia desfăşurându-se pe rute ocolitoare. De asemenea, SVSU Pleniţa intervine pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri