În Timișoara, rata de infectare cu Covid-19 a trecut de 8. Carantina de noapte ar putea fi extinsă în toate zilele săptămânii

Data actualizării: Data publicării:
Timișoara
Rata de infectare Covid a crescut iar în Timișoara. Foto: Guliver/ Getty Images

Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Timișoara a ajuns, miercuri, la 8.08 cazuri la mia de locuitori, a comunicat Direcția de Sănătate Publică Timiș.

În urmă cu o zi, în Timișoara, rata de infectare a fost de 7,65, potrivit sursei citate.

În aceste condiții, în 48 de ore ar urma să fie convocat comitetul pentru situații de urgență, pentru a lua în discuție noi restricții.

Săptămâna trecută, în Timișoara au fost instituite restricții pentru depășirea pragului de 4 cazuri la mia de locuitori. Atunci au intrat în vigoare mai multe măsuri: carantina de noapte în weekend, de vineri până duminică, zile în care magazinele se închid de la ora 18, iar circulația pe timp de noapte este permisă doar celor vaccinați.

În cursul săptămânii au fost închise restaurantele și localurile în interior, sălile de sport, cinematografele sau piscinele. În plus, au fost interzise nunțile și botezurile, nu au mai fost permise concertele și festivalurile (nici în aer liber). Terasele restaurantelor sau cafenelelor au rămas deschise la 50% din capacitate, dacă funcționează în aer liber.

După depășirea pragului de 8 la mia de locuitori, restricții deja impuse pentru weekend ar putea fi extinse pentru toate zilele săptămânii.

În județul Timiș, 58 de localități sunt în scenariul roșu.

Cea mai ridicată rată de infectare în Timiș este în localitatea Moravița, unde incidența cazurilor a ajuns la 13,04. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri