Video&Foto Incendiu major în hala unei firme din Prahova care colectează deșeuri periculoase. Acolo a mai fost un incendiu acum două luni

Data actualizării: Data publicării:
incendiu hala pompieri
Incendiu în hala unei firme din Prahova care se ocupă de colectarea deșeurilor periculoase. FOTO: Garda de Mediu Prahova

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri în hala unei firme care se ocupă de colectarea deșeurilor periculoase din comuna Brazi, județul Prahova. Autoritățile au emis mesaj Ro-Alert din cauza fumului dens degajat.

UPDATE 8.10. Aceeași firmă, care colectează și incinerează deșeurile periculoase, a mai fost afectată de un incendiu în urmă cu aproape două luni. În 7 aprilie, pompierii au fost chemați după ce, noaptea, au izbucnit flăcări în curtea societății Eco-burn. Conform informațiilor de la acel moment, ar fi ars mai multe substanțe expirate folosite în laborator.

"Au fost mai multe incendii la acest operator economic.

Acum două luni a fost semnalat un incendiu în exterior, la deșeurile depozitate pe platforma de beton. Nu a fost de asemenea amploare.

Anul trecut au mai fost două incendii, dar nu cu atâta intensitate ca acum", a declarat la Digi24 Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

De asemenea, firma a fost în centrul unor scandaluri în ultimii ani, după ce localnicii au reclamat poluarea provocată de instalațiile de incinerare.

A fost amendată de Garda de Mediu pentru depozitarea necorepunzătoare a deșeurilor și a avut autorizația de mediu suspendată.


Potrivit ISU Prahova, la fața locului au fost mobilizate 6 mașini de stingere, 2 autoscări, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Incendiul se manifestă generalizat pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați, iar având în vedere fumul dens a fost emis mesaj Ro-Alert de avertizare a populației.

Incendiul a fost localizat. În total, 53 de pompieri intervin pentru stingerea focului.

Potrivit ISU Prahova, în curtea firmei a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care se ia în calcul ipoteza ca în interiorul halei să fie surprinsă o persoană. Intervenția este îngreunată din cauza faptului că plafonul halei s-a prăbușit, iar echipajele nu pot pătrunde în interior.

Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, a declarat la Digi24 că firma se află într-un parc industrial și că în apropiere nu sunt locuințe.

"Nu putem preciza dacă sunt sau nu victime. Se presupune că o persoană ar fi fost în interior, dar nu se poate intra pentru că plafonul este prăbușit", a spus ea.

Măsurătorile indicatorilor de calitate ai aerului monitorizați cu stațiile fixe de monitorizare din Ploiești și Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorul mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, nu au prezentat creșteri sau depășiri, a transmis Garda de Mediu Prahova.

Garda Națională de Mediu Prahova va continua verificările pe amplasament. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri