Alina Gorghiu spune că până în luna martie vor fi recrutați aproximativ 700 de magistrați

Data publicării:
magistrati-document-ciocanel-1536x1025
Foto: Profimedia Images

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, vineri, la şedinţa solemnă a Consiliului Baroului Timiş, că până în luna martie vor fi recrutați aproximativ 700 de magistrați, precizând că acest deficit în magistratură va fi rezolvat în următorul interval de maxim un an şi jumătate.

„Şi în 2024, cât va fi mandatul meu de ministru, voi pleda şi voi continua să fiu foarte atentă să sprijin această profesie din care fac parte. Aţi avut de exemplu în 2023 problema neplăţii sau a plăţii întârziate a onorariilor din oficiu. Tot împreună cu această echipă din conducerea dumneavoastră am rezolvat-o, ştiu că sunt încă Barouri care se confruntă cu lipsa de spaţii în instanţe şi anul acesta voi face un dialog constructiv cu conducerile instanţelor şi acolo unde nu s-a găsit o formă de înţelegere, am convingerea că vom putea soluţiona şi acest aspect”, a spus Gorghiu, la Consiliul Baroului Timiş.

„„Rugămintea mea la dumneavoastră este să avem un dialog constructiv, să încercăm să înţelegem că e important ca toţi magistraţii să intre în sală dar în acelaşi timp să ştiţi că problema deficitului magistraţilor este una reală, sigur, pe cale de rezolvare, dar este o problem reală”, a mai spus ea, despre protestele magistraţilor.

Alina Gorghiu a afirmat că, dacă la judecători sunt în momentul acesta prevăzute 5066 de posturi, 1000 sunt vacante, iar la procurori, din 2950 de posturi sunt vacante 948.

„Vă asigur însă că şi CSM şi Ministerul Justiţiei şi statul român facem eforturi să rezolvăm această situaţie şi estimarea mea este că vom avea luna martie, când se vor fi terminat procedurile de recrutare, o infuzie în sistem de aproximativ 700 de magistraţi”, a anunţat Alina Gorghiu, amintind de deciziile semnate de Klaus Iohannis prin care magistraţi care erau la pensie au venit înapoi în magistratură.

„Eu cred că acest deficit în magistratură (..) va fi rezolvat în următorul interval de maxim un an, un an şi jumătate”, a precizat ea.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri