Bani pentru promovarea examenelor: Trei profesori de la USAMBV Timişoara, reţinuţi pentru luare de mită

Data publicării:
usambv

Trei profesori de la Universitatea de ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce ar fi luat mită. Ei le-ar fi cerut studenţilor bani pentru a le da note de trecere la examene.

Este vorba despre Flavius Berbentea, membru în Consiliul Facultăţii de Tehnologia Produselor Agroalimentare, profesorul Adrian Băneş, directorul Departamentului de Ştiinţe Exacte al USAMVB, şi asistentul Lucian Georgescu.

Anchetatorii spun că cei trei cereau suma de 50 de euro pentru un examen, iar banii nu ajungeau doar la cei cercetaţi, ci şi la alte cadre didactice din universitate.

În urma percheziţiilor efectuate în birourile celor trei de la Universitatea de Ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, au fost ridicate mai multe acte şi suma de 1000 de euro.

Conducerea Universităţii susţine că nu are cunoştinţă de astfel de fapte.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, profesorii riscă să stea după gratii între trei şi zece ani.

Anul trecut, un profesor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare după ce a fost prins luând mită de la studenţi ca să îi lase să promoveze examenele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri