Bilanț în Justiție: un deputat, un fost parlamentar și un lider sindical, condamnați la închisoare

Data publicării:
becali strambandu-se -5513404-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Eliberările din prima parte a lui 2013 au fost însă cele mai aşteptate evenimente. Adrian Năstase a părăsit Penitenciarul în care şi-a ispăşit o parte din pedeapsa primită în dosarul "Trofeul Calităţii".

Eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase a marcat prima parte a anului, aşa cum trimiterea sa în spatele gratiilor a fost evenimentul anului 2012. Pe 18 martie, Adrian Năstase a ieşit din penitenciar.

Nu de aceeaşi clemenţă a avut parte Sorin Ovidiu Vîntu. Deşi a cerut să fie eliberat condiţionat, omul de afaceri a ieşit din închisoare după ce a executat întreaga pedeapsă. El a fost condamnat pentru şantaj şi trimis un an de zile după gratii.

Cea mai surprinzătoare decizie luată de judecători în prima jumătate a anului l-a vizat pe deputatul George Becali. Achitat în primă instanţă în toate cele trei dosare judecate de Curtea supremă, parlamentarul a pierdut fără drept de apel în recurs, în toate trei.

Avocaţii omului de afaceri au cerut contopirea pedepselor, numai că Tribunalul Bucureşti a decis ca George Becali să execute încă şase luni de închisoare, pe lângă cei trei ani primiţi deja.

Tot o decizie de condamnare au dat magistraţii şi în cazul lui Cătălin Voicu. La capătul unui proces care a durat aproape trei ani, fostul senator a fost trimis şapte ani în spatele gratiilor. A fost dus la închisoare direct de pe patul de spital, unde se internase în ziua pronunţării.

În luna februarie, unul dintre cei mai importanţi lideri de sindicat, Marius Petcu, a fost trimis şapte ani după gratii. Înalta Curte l-a găsit vinovat de corupţie pe fostul lider al Federaţiei Sanitas.

La capitolul dosare noi, cazul şantajului pentru care directorul unui important trust de presă a stat aproape o săptămână în arest a ţinut prima pagină a ziarelor. Sorin Alexandrescu, şeful Antena Group, a fost acuzat de procurori că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS-RDS să semneze un contract.

Audierile au continuat însă după eliberare, iar procurorii încearcă să afle ce alte persoane au fost implicate în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri