Bogdan Licu: Sunt indicii că pașaportul Sorinei ar fi fost obținut prin mijloace nu tocmai legale

Data actualizării: Data publicării:
sorina

Procurorul general Bogdan Licu a anunțat, luni, după discuțiile de la Secția de anchetă, că pașaportul Sorinei a fost reținut pentru că existau indicii că acesta a fost obținut "prin mijloace nu tocmai legale", precizând însă că în momentul când fetița va avea pașaport, va putea pleca.

"În momentul în care a fost solicitat pașaportul, au existat anumite indicii că ar fi fost obținut prin mijloace nu tocmai legale. Mai multe nu pot să vă spun. În momentul de față, s-au lămurit mai multe dintre aceste aspecte și, în perioada imediat următoare, o să aveți o rezolvare la această chestiune. Este decizia procurorului (dacă-i dă sau nu pașaportul -n.r.). O să vedeți că, în perioada imediat următoare, această problemă se va rezolva. Nu a fost pus nimeni sub învinuire sub acest aspect, dar la acel moment au existat date și indicii cu privire la anumite nereguli care au fost în momentul eliberării pașaportului", a declarat Bogdan Licu, după discuțiile de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Întrebat care este baza legală a Secției de investigare a infracținilor din justiție pentru a reține pașaportul fetiței, procurorul general a replicat că în această cauză este cercetat un magistrat, respectiv procurorul Maria Pițurcă, cea care a luat-o cu forța pe Sorina pentru a o duce la familia adoptivă.

Procurorul general a declarat că speră ca familia adoptivă nu va părăsi țara cu fetița înainte de decizia de la Slatina.

"Fiind cercetat și un magistrat, pe cale de consecință, toate aspectele investigate sunt de competența Secției. Atâta timp cât un magistrat este cercetat într-o cauză, competența aparține acestei Secții. Procedura de adopție este finalizată, avem o sentință definitivă, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a rămas definitivă. Fetița nu putea pleca cu această familie, până în acest moment, pentru că nu avea pașaport. În momentul în care va avea pașaport, fetița va putea pleca din țară. Părerea mea este că părinții adoptivi vor fi suficient de înțelepți să nu plece din țară cu fetița până în momentul în care nu se va soluționa și cererea de ordonanță președințială", a conchis Bogdan Licu.

Sursa: mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri