Crima de la Iaşi: Bărbatul care şi-a înjunghiat soţia are şanse minime de supravieţuire. El fusese internat la Socola

Data publicării:
coafor

Ancheta continuă în cazul femeii de 39 de ani din Iaşi, ucisă de soţ cu un cuţit într-un salon de coafor. Bărbatul, care avea deja două dosare penale pe numele său pentru comportament violent, este în prezent internat în spital, după ce a încercat să se sinucidă cu acelaşi cuţit, imediat după crimă. Bărbatul este în continuare în stare critică. Deşi a fost operat de urgenţă, medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

 

Sâmbătă seară, bărbatul şi-a înjunghiat soţia cu un cuţit, la coaforul în care lucra femeia. Colegele victimei le-au spus poliţiştilor că Mina plecase de acasă chiar de Crăciun din cauza comportamentului violent al soţului. Cu câteva zile înainte de tragedie, femeia a sunat la Poliţie şi a cerut internarea într-un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice, împreună cu cei trei copii ai săi. Reprezentanţii acestui centru nu au reuşit însă să o convingă să renunţe o vreme la serviciu pentru a evita orice întâlnire cu agresorul.

Gândul că avea trei copii de întreţinut şi faptul că, în profesia ei, depinde de programări, au împins-o pe Mina să ignore sfatul şi să meargă la coaforul la care lucra. Aşa s-a produs tragedia, pe care medicii de la Spitalul Socola, unde a fost internat soţul victimei în luna noiembrie, spun că nu aveau cum să o anticipeze. E posbil ca acesta să fi renunţat la tratamentul medicamentos în perioada sărbătorilor, spun ei, şi să fi consumat şi alcool în exces. Ei nu exclud nici posibilitatea ca bărbatul să fi intrat în depresie după ce soţia sa a plecat de acasă.

Din punct de vedere psihiatric, nu a reprezentat ceva special, un caz special. Cred mai mult că este vorba de partea emoţională şi toxică a acestei perioade”, a declarat în acest sens Lucian Burlea, Manager al Spitalului Socola.

În noiembrie, soţul mai ajunsese în atenţia Poliţiei pentru lovire, însă Mina şi-a retras la scurt timp plângerea după ce el ar fi promis că se va schimba şi va cere ajutor de specialitate. Acesta a fost momentul în care bărbatul a decis să se interneze de bunăvoie la Spitalul Socola.

Cei trei copii ai cuplului, dintre care doar unul este major, vor rămâne marcaţi pe viaţă de gestul tatălui lor, spun psihologii consultaţi de Digi24Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi a început o anchetă şi va stabili dacă cei trei copii, dintre care doi minori, vor fi încredinţaţi rudelor sau vor ajunge într-un centru de plasament. În prezent, cele două fete minore, de 13, respectiv doi ani şi şapte luni, se află în grija în grija unei verişoare din partea mamei, iar fiul major stă la un prieten.

Fratele agresorului: El dintotdeauna a fost aşa. De când s-au luat, numai în tensiune a stat femeia asta

Cei peste 20 de ani de căsnicie au reprezentat un permanent coşmar pentru Mina, femeia care a sfârşit sub loviturile de cuţit ale soţului nejustificat de gelos, povesteşte fratele acestuia, care nu îndrăzneşte să îi ia apărarea: (Ce motiv ar fi avut să se certe?) Gelozia. Gelozia şi băutura. (Dar avea motive să fie gelos?) Nu. N-avea motive. El dintotdeauna a fost aşa. De când s-au luat, numai în tensiune a stat femeia asta.

După Crăciun, când Mina a plecat la adăpost, „a zis că dacă nu vine acasă o omoară”, mai spune fratele agresorului. (Şi s-a dus pregătit, de asta avea cuţit la el?) Da, bineînţeles”, admite acesta.

După ce şi-a ucis soţia, bărbatul a încercat să îşi ia viaţa cu acelaşi cuţit. Medicii l-au operat de urgenţă, dar nu îi dau prea multe şanse de supravieţuire. Din punct de vedere neurologic, spun ei, pacientul este în comă de gradul 3-4. Este menţinut pe ventilaţie mecanică, în salonul de Terapie Intensivă, în stare critică şi cu prognostic rezervat.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri